Tak jak w temacie. Planuje robienie nowych kolumn. Idei i koncepcji jest wiele. Jedną z nich jest zrobienie czegoś co kształtowo przypominało by flagową konstrukcję Infinity a mianowicie Prelude. Chodzi mi o umieszczenie 2 sztuk ARP 150-00-8 w układzie de`appolito razem z kopółka Vify DX25TG-05-04, w jednej sekcji która przez system tłumiący drgania byłaby na stałe zamocowana do skrzyni basowej a głośnikiem niskotonowym. Ale teraz pojawia się mały problem. Jaki głośnik niskotonowy wybrać?? Koncepcja opiera się na stworzeniu wysoce efektywnego zestawu Hi-Fi stereo mogącego współpracować zarówno ze wzmacniaczami klasy AB jak i z klasą A i lampowcami. W związku z tym.... potrzebny jest niskotonowiec który zejdzie nisko, który nie jest trudny do wysterowania, który wyprodukuje bass który nie straci się w obliczu średnicy i wysokich tonów... Myślałem nad ARN-226-07-8 ale jego 88dB trochę mnie martwi. Proszę o pomoc w dobraniu niskotonowego głośnika. koszt do 100zł za sztuke, ale proszę...daleko od Alfardów lub alfredów jak kto woli :P. z góry dziękuję i pozdrawiam
[ Dodano: 2004-08-23, 15:32 ]
w sumei zapomniałem dodać w grę wchodzą jakieś drobne tłumiki dla średniaków i kopółki ale co do teny to powyżej 100 zł nieda rady wyskoczyć bo mi zależy na wysokich a Vifa D27TG-05-06 za 150 zł jakoś mnie nie przekonuje więc te 40 zł wole dołożyć do kopółek niż dla basów...
[ Dodano: 2004-08-23, 15:32 ]
w sumei zapomniałem dodać w grę wchodzą jakieś drobne tłumiki dla średniaków i kopółki ale co do teny to powyżej 100 zł nieda rady wyskoczyć bo mi zależy na wysokich a Vifa D27TG-05-06 za 150 zł jakoś mnie nie przekonuje więc te 40 zł wole dołożyć do kopółek niż dla basów...
Skomentuj