Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Usher Audio V-602 i co dalej ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Hubabuba, szczerze mówi±c jak miałbym wybrać monitory a 2,5 drogi, to wybiorę t± drug± opcję - odpadaj± podstawki. Zobacz sobie kit SB Rinjanii. W co¶ podobnego bym uderzał, albo też podobnego do Yb Sharq.
    Last edited by jaro4444; 02.01.2018, 18:11.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
      Nie na temat...
      Nie znam tematu "tej" sprzedaży, ale s± tacy którzy kupili te gło¶niki tylko po to, aby potem sprzedać je za większ± cenę jak± zapłacili podczas wyprzedaży w LS.

Fakt, s± fani Ushera którzy kupi± go tylko dlatego że to Usher.
      Ja też Ushery lubię, ale nie dajmy się zwariować :)
      Wiesz Marian teraz to jeszcze nie jest wygórowana cena, bez promocji te gło¶niki chodziły po 420zł/szt a bywało też drożej.
      Teraz nie s± produkowane, zobacz ile osób ma kolumny na tych gło¶nikach, już nawet nie chodzi o diy. Usher trochę ich wypu¶cił. Jak komu¶ co¶ się z gło¶nikiem stanie to ile będzie mógł zapłacić tyle zapłaci i wcale się nie zdziwię jak cena sięgnie 1200 za parę. Cena jest pojęciem względnym, bezwzględni w tym temacie potrafi± być tylko ludzie

Skomentuj

Nie prowadzę badań kto, co i gdzie sprzedaje, ¶rednio mnie to interesuje. ¦rednio też mnie interesuje co chce kupić połowa forum.
        Wracaj±c do tematu czytasz chyba co trzeci post. WyraĽnie napisałem, ze 8955 by się fajnie ożenił z 8948 w innym przypadku trzeba budować now± konstrukcję a to wi±że się z nowymi pomiarami itp.
        SB 23 w tym układzie będzie lepszym wyborem bo po pierwsze jest tańszy, jest na niego gwarancja producenta, s± gotowe schematy i wg mojej opinii a mam do tego prawo bo zbudowałem kilka konstrukcji na nim - brzmieniowo wypada lepiej.
        Co do usherów zacz±łem je mocno ćwiczyć kilkana¶cie lat temu jak tylko weszły i przez wiele lat nie miały konkurenta. Prawdopodobnie zrobiłem więcej konstrukcji na usherach w różnych aplikacjach niż będzie Ci dane słuchać do końca życia.
        Jest to forum audio i zbieraj± się tu pasjonaci którzy wyrażaj± swoje opinie na temat audio, a nie handlarze czy ich naganiacze bo tak odbieram Twój wpis. Wg mnie sb jest lepszy, wg Ciebie usher i bardzo dobrze, każdy ma swoje upodobania i do¶wiadczenia. Na podstawie takich dyskusji kolega zakładaj±cy temat będzie mógł wybrać co mu lepiej leży. W±tpię jednak czy Twoj± opinie weĽmie ktokolwiek pod uwagę. Kolega sprzedaje to musz± być lepsze. Zreszt±, możesz je przecież sam kupić.
        Zamieszczone przez Hubabuba Zobacz posta
        Dzięki, miałem już wcze¶niej w zakładkach ten projekt, nie mniej jednak sama cena trochę odstrasza. Szkoda, że nie można odkupić samego schematu bez elementów.
        Czy wychodzi drogo to trudno powiedzieć. Zakup elementów pewnie u nas wyjdzie taniej ale tu masz gotowca i nie martwisz się pomiarami i kombinowaniem z obudow±. Zrobiłem kilka projektów ze strony trolesa i chłop wie co robi.

Skomentuj

Zamieszczone przez seba007 Zobacz posta
          Nie prowadzę badań kto, co i gdzie sprzedaje, średnio mnie to interesuje. Średnio też mnie interesuje co chce kupić połowa forum.
          Wracając do tematu czytasz chyba co trzeci post. Wyraźnie napisałem, ze 8955 by się fajnie ożenił z 8948 w innym przypadku trzeba budować nową konstrukcję a to wiąże się z nowymi pomiarami itp.
          No i co to przeszkadza żeby wykonać nowe pomiary? Nie tylko z 8948A się dobrze zgrywa.

SB 23 w tym układzie będzie lepszym wyborem bo po pierwsze jest tańszy, jest na niego gwarancja producenta, są gotowe schematy i wg mojej opinii a mam do tego prawo bo zbudowałem kilka konstrukcji na nim - brzmieniowo wypada lepiej.
          SBA23 ma inny charakter grania. Nagle zrobiła się na niego moda i tyle.. Są zwolennicy tego lekko zaokrąglonego dźwięku trochę "misiowatego" 8955A jest bardziej sprężysty.

Co do usherów zacząłem je mocno ćwiczyć kilkanaście lat temu jak tylko weszły i przez wiele lat nie miały konkurenta. Prawdopodobnie zrobiłem więcej konstrukcji na usherach w różnych aplikacjach niż będzie Ci dane słuchać do końca życia.
          Zejdź na ziemię. Znam tylko jedną twoją, V3, gdzie 8955A gra w za dużej obudowie. Widać mało zrobiłeś kombinacji skoro nie odkryłeś prawdziwego czaru tego głośnika.

Jest to forum audio i zbierają się tu pasjonaci którzy wyrażają swoje opinie na temat audio, a nie handlarze czy ich naganiacze bo tak odbieram Twój wpis. Wg mnie sb jest lepszy, wg Ciebie usher i bardzo dobrze, każdy ma swoje upodobania i doświadczenia. Na podstawie takich dyskusji kolega zakładający temat będzie mógł wybrać co mu lepiej leży. Wątpię jednak czy Twoją opinie weźmie ktokolwiek pod uwagę. Kolega sprzedaje to muszą być lepsze. Zresztą, możesz je przecież sam kupić.
          Mam kolumny z których jestem zadowolony. Co do naciągacza, to pomówienie, skasuj ten wpis z łaski swojej albo jak jesteś taki odważny podaj dane adresowe, możemy tą rozmowę zakończyć w sądzie.

Skomentuj

Qrde coraz czę¶ciej ludzie pisz± szyfrujac tekst, ciężko się czyta

Skomentuj

Nie wiem czego tak się stało, nic nie szyfrowałem :)

Skomentuj

Czaruję...
              X