Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SUBWOOFER DIY TONSIL (MAX 1000zł)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Może ma Altusy w przeciwfazie podłączone.

Skomentuj

chyba sie jeszcze nie obudzilem :o

Skomentuj

Widziałem różnych magików ale ty bijesz ich wszystkich na głowę 4 altusy 20m2 i mało basu lol

Skomentuj

Nie mam w przeciw fazie, napisałem to w jednym z postów, nie rozumiem waszych wypowiedzi....

Napiszę jeszcze raz:

Czasam chciałbym posłuchać Ciszej muzyki, wtedy brakuje niskich-tonów, w tym problem, kolega raz do mnie przyszedł z swoim subwooferem i przy cichszym graniu niskie-tony były bardzo odczuwalne, stąd pytanie....

Dziękuję za wszystkie krytyki... :

4 altusy w 20m2, mało bassu....

4 altusy w tak małym pomieszczeniu i ci tak mało?

Kup kolejne 4....

Dzięki....

- - - - - aktualizacja - - - - -

Temat do zamknięcia....

Skomentuj

Kolego potrzebujesz urządzenia które było publikowane w Elektronik hobby 6/92 "Symulator głośnika subniskotonowego" poszukaj jak nie znajdziesz to wyśle ci skany.

Skomentuj

Jak słuchasz głośno to basu jest wystarczająco?
              Może wystarczy podbić niskie tony jak słuchasz cicho.
              W większości wzmacniaczy domowych jest funkcja "Loudness" niestety w t.ampie tego nie znajdziesz.

Skomentuj

Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
                Kolego potrzebujesz urządzenia które było publikowane w Elektronik hobby 6/92 "Symulator głośnika subniskotonowego" poszukaj jak nie znajdziesz to wyśle ci skany.
                Na jakiej zasadzie to działa? Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić .

Skomentuj

Zamieszczone przez TonsilMaster Zobacz posta
                  Nie mam w przeciw fazie, napisałem to w jednym z postów, nie rozumiem waszych wypowiedzi....

Napiszę jeszcze raz:

Czasam chciałbym posłuchać Ciszej muzyki, wtedy brakuje niskich-tonów, w tym problem, kolega raz do mnie przyszedł z swoim subwooferem i przy cichszym graniu niskie-tony były bardzo odczuwalne, stąd pytanie....

Dziękuję za wszystkie krytyki... :

4 altusy w 20m2, mało bassu....

4 altusy w tak małym pomieszczeniu i ci tak mało?

Kup kolejne 4....

Dzięki....

- - - - - aktualizacja - - - - -

Temat do zamknięcia....
                  Drogi kolego problem tkwi w twoich altusach , nie wydobędziesz z nich niskiego basu słuchając cicho muzyki bo są tak a nie inaczej zaprojektowane te kolumny są stworzone do łupania i sypania piachem po uszach smutne ale prawdziwe , moim zdaniem nie ma co się pchać w subwoofery jeśli chcesz mieć dobrze grające stereo na twoim miejscu sprzedał bym te altusy a za zarobioną kasę złożył bym coś z forumowych konstrukcji np :
                  https://diyaudio.pl/showthread.php/2...jekt-by-LuSzTi
                  Jest to potężny zestaw 3 way który jakością i ilością niskich częstotliwości potrafi powalić na kolana i równie dobrze zagra przy cichym słuchaniu będzie to przeskok jakościowy o lata świetlne od twoich "dudników"
                  Jeśli altusy masz w dobrym stanie to parkę powinieneś sprzedać po około 800 zł + dołożysz to co chciałeś wydać na suba i masz sprzęt na lata a na pewno byłbyś zadowolony z jakości grania .

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
                    Drogi kolego problem tkwi w twoich altusach , nie wydobędziesz z nich niskiego basu słuchając cicho muzyki bo są tak a nie inaczej zaprojektowane te kolumny są stworzone do łupania i sypania piachem po uszach smutne ale prawdziwe , moim zdaniem nie ma co się pchać w subwoofery jeśli chcesz mieć dobrze grające stereo na twoim miejscu sprzedał bym te altusy a za zarobioną kasę złożył bym coś z forumowych konstrukcji np :
                    https://diyaudio.pl/showthread.php/2...jekt-by-LuSzTi
                    Jest to potężny zestaw 3 way który jakością i ilością niskich częstotliwości potrafi powalić na kolana i równie dobrze zagra przy cichym słuchaniu będzie to przeskok jakościowy o lata świetlne od twoich "dudników"
                    Jeśli altusy masz w dobrym stanie to parkę powinieneś sprzedać po około 800 zł + dołożysz to co chciałeś wydać na suba i masz sprzęt na lata a na pewno byłbyś zadowolony z jakości grania .
                    Nic dodać nic ująć. Jako ciekawostkę napiszę że ch-ka przenoszenia altusów wygląda strasznie i po ~60Hz zaczyna się spadek. Widziałem gdzieś na necie karte katalogową A300 ale nie mogę znaleźć teraz i był tam też wykres.
                    Last edited by Oskar29; 31.01.2018, 22:55.

Skomentuj

Wieczorkiem wrzucę schemacik.

Skomentuj

Dziwnie się na mnie patrzą jak w łacha drę w robocie 4 altusy poprawiać. Kup sobie do tego 4 zeusy i może będzie dobrze.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                          Jak słuchasz głośno to basu jest wystarczająco?
                          Może wystarczy podbić niskie tony jak słuchasz cicho.
                          W większości wzmacniaczy domowych jest funkcja "Loudness" niestety w t.ampie tego nie znajdziesz.
                          dokładnie tak , a podłączając suba kolegi zmieniłeś równowagę tonalną przy cichym słuchaniu na korzyść basu , loudness podnosi skraje pasma .

Skomentuj

Nie chce nic mówić ale gość chyba już nie odwiedza tematu...
                            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Dokładnie, przeniósł się na altus.funboy.com

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Kolega obdarzył mnie kartą katalogową A300 :) https://obrazki.elektroda.pl/48_1202165904.jpg

One przenoszą od 30Hz :lol:

Wygląda to tak jakby odcięcie woofera i dolne średniaka robił ktoś ogarnięty a odcięcie średniaka od góry i filtr wysokotonówki był z kalkulatora .
                                Last edited by Oskar29; 01.02.2018, 19:16.

Skomentuj

Czaruję...
                                X