Zamieszczone przez LuSzTi
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
3 drogi na SB - jaki średniotonowy będzie pasował?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaZalezy mi na tym, aby glosnik byl analityczny, mial niskie znieksztalcenia i nie mial swojego charakteru. Ma reprodukowac dzwiek, a nie go tworzyc po swojemu.
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaNie no nie wytrzymałbym z takim głośnikiem chyba długo .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Branża Zobacz postano to jak nic twarde membrany. Niedługo powinny być ceramiki mogą się okazać strzałem w 10 dla Ciebie w rozsądnej cenie w stosunku do bardzo drogich accutonów.
Skomentuj
-
Mi zależy na średnim zakresie. I tak się zastanawiam, czy nie lepszym rozwiązaniem byłby SBA15. U mnie ten głośnik pracowałby od ok. 200Hz, a mniejsza membrana jest lżejsza i chyba lepiej by się zgrywał z wysokotonowym.
Co do barwy dźwięku SBA17, którą opisał LiSzTu to sam nie wiem. To są tylko słowa, które mają odzwierciedlać dźwięk. Bez odsłuchu trudno powiedzieć gdy się jest nieosłuchanym.
Skomentuj
-
http://www.zaphaudio.com/blog.html
cos z tych wykresow testowych moze i pomoze, choc wykresy wykresami, a dzwiek dzwiekem. Tez mam ostatnio dylemat bo kasy troche malo (zawsze zamalo) na cos naprawde porzadnego i zwrotka czasem kosztuje tyle co dobry glosnik w hameryce i kombinuje by uzyc czesci ktore mam. To czy membrana jest lzejsza czy troche ciezsza to... najwyzej stracisz 1,5 czy 2 dB a czesto trzeba dodac rezystor by wyrownac pasmo do niskiego, chyba wazniejsze by nie giela sie w pasmie i byla latwa do filtracji.
Sent from my XT1032 using Tapatalk
Skomentuj
Skomentuj