Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2way / 3way do nietypowego pokoju

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2way / 3way do nietypowego pokoju

Witam
    Budzet +/- 3500zl na calosc
    Naped Denon Pma-720AE + cd
    Muzyka praktycznie kazda, poczawszy od marley'a, biork, whitney houston, atb, zachaczajac o 50 centa i konczac na doorsach i metallice.
    Po meczeniu przez ponad 2 lata stx electrino 150 przyszla pora na cos "lepszego"
    Pokoj jest dosc nietypowy i w miare duzy jako calosc, lecz miejsce odsluchu znajduje sie praktycznie centralnie, bardziej zobrazuje to szkic:

Obecnie jestem w trakcie adaptacji pokoju do odsluchu.
    Mozliwosci przestawienia kolumn w inne miejsce nie ma.
    W miejscu "drzwi" jest otwarte przejscie do kuchni

Caly czas intryguja mnie acuttony lecz na avs znalazlem tylko monitory a Pan w pokoju w sobote nie chcial puscic wlasnej plyty, a gdy tam przychodzilem rozmawial tylko z innymi ludzmi takze nie posluchalem.
    Myslalem o gotowcach z stxa foton 300 ale jakos mnie nie urzekly - chyba przez ta muzyke co puszczali.
    Tak wiem accuton, a stx to troche inna liga ale ze wzgledu na brak czasu diy odpada - no chyba ze ktos z forum zrobi mi obudowy chociaz przy tym budzecie to nie wiem czy bedzie sens.

Konkrety:
    Brakuje mi troche zejscia i chcialbym sie "przesiasc" troche wyzej.
    Potrzebuje kolumn do raczej spokojnego sluchania w "miare rozsadku", z dobrym oddaniem szczegolow.
    Tak, przejrzalem wlasne konstrukcje, nie jestem na forum od wczoraj (chociaz z diy odpadlem juz jakis czas temu)
    Jakies propozycje?
    Last edited by Maxi; 27.03.2018, 13:24.

Ja bym zaczął od wymiany wzmacniacza. Słuchałem tego wzmacniacza na swoich kolumnach i porównywałem ze swoim wzmacniaczem. Ładnych kilka lat temu to było więc nie pamiętam jaki to był dokładnie wzmacniacz ale chyba hk-610 albo 620. Pomimo że to jest typowa budżetówka to i tak o wiele przyjemniej grał.

Strasznie nie przyjemny dźwięk ma ten wzmacniacz denona. Bardzo sykliwy. Nie zauważyłeś tego? Nie wiem czy z tym wzmacniaczem i nawet naprawdę dobrymi kolumnami osiągniesz satysfakcjonujący ciebie dźwięk.

Skomentuj

Poki co wymiana wzmacniacza nie wchodzi w gre
      Czy wzmak jest sykliwy? Musialbym porownac z czyms innym, a nie mam takiej mozliwosci

Skomentuj

Czaruję...