Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX 10.250.8.PCX vs 10.200.8.ALX który wybrać?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

STX 10.250.8.PCX vs 10.200.8.ALX który wybrać?

Zwracam się z pytaniem do obeznanych, osłuchanych forumowiczów z takim oto pytaniem.
    Wiele pozytywnych recenzji można znaleźć na temat obu wysokotonówek. PCX (czy też AWX) za zrównoważoną scenę i dość liniowe pasmo, ALX ze względu na specyficzny charakter aluminium połączony z wysoką jak na ten rodzaj materiału "delikatnością" przekazu który urzeka wielu słuchających. (mam nadzieję, że dobrze to zebrałem i przekazałem).
    W związku z powyższym uznałem, że fajnie by było wybrać... jak to ująć... najlepszego allrounder'a od STXa
    Zasadniczo:
    Który z tych dwóch głośników byście wybrali?
    Czy warto dopłacić do AWXa?
    A może potraficie określić bardziej dokładnie który z nich będzie lepszy w konkretnych aplikacjach?
    Myślę, że wielu nie tylko początkujących majstrów kombinatorów i dłubaczy strugaczy audio domowych będzie wdzięczna za waszą wiedzę.
    Proszę też o skupieniu się wyłącznie na tych konkretnych przetwornikach. Ułatwi to przejrzystość tematu.

odpusc drozsza wersje PCXa
    sporo sie doplaca do bardziej liniowego pasma. a czy to sie slyszy? ja nie slysze

Skomentuj

W cenie AWX-a już można kupić SB, więc z tych dwóch raczej brał bym ALX-a.

Skomentuj

Czaruję...
      X