Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny pod radmora 5102-TE

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny pod radmora 5102-TE

Koledzy.
    Zostało mi materiału i chyba bakcyla złapałem.
    U teścia stoi RADMOR 5102 TE, który nie ma co napędzać. Na froncie straszy napisem 'stereo HiFi quasi quadro'.
    Wyjście ma opisane jako 4 ohmowe 2x25W na przód i 2x15W na tył.
    Co z forumowych konstrukcji warto podpiąć pod ten radioodbiornik?
    Myślę, że budżet sam się definiuje.
    Z góry dziękuję za linki.
    Pozdrawiam

Tak naprawdę? Nic więcej niż coś na budżetowych stx'ach a i tu mam wątpliwości. Radmor to ładnie pisząc baaaaaaaaarrrrddzzzzo nieudany sprzęt.

Skomentuj

Tylko Altus, ale to nie DiyAudio :lol:

Skomentuj

Mam sąsiada elektronika, który jest zakochany w Radmorze. Do tego ma oczywiście Altusy i to jest jego brzmienie. Na forum audiohobby chłopaki wystrugali ciekawy projekt 2 way, na 30cm basie Tonsila i dużej tubce jak w Zeusach. To moze fajnie pasować do klimatu Radmora, a wykonanie nie powinno byc drogie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
          Mam sąsiada elektronika, który jest zakochany w Radmorze. Do tego ma oczywiście Altusy i to jest jego brzmienie. Na forum audiohobby chłopaki wystrugali ciekawy projekt 2 way, na 30cm basie Tonsila i dużej tubce jak w Zeusach. To moze fajnie pasować do klimatu Radmora, a wykonanie nie powinno byc drogie.
          podlinkuj projekt

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
            Tak naprawdę? Nic więcej niż coś na budżetowych stx'ach a i tu mam wątpliwości. Radmor to ładnie pisząc baaaaaaaaarrrrddzzzzo nieudany sprzęt.
            Pierwotnie nawet napisałem prośbę, aby nie komentować hiendowosci tego produktu, ale sądziłem, że na tym forum nie trzeba 😕.

Co do altusów, to ich ceny są równie absurdalne, co wspomnianego radmora.

Skomentuj

http://audiohobby.pl/index.php?topic=12620.0

Skomentuj

Może warto by było zastanowić się nad takim projektem https://hifiphilosophy.com/recenzja-jws-ifaisteio/2/

Skomentuj

Ja bym osobiście wolał podobny projekt ale inny jeśli o takich projektach mowa. W sieci krąży projekt kolumny na bodajże gdn 30/80 i którejś z kopułek tonsila. Tez dwudrożny. Gdzieś widziałem pomiary i w miarę normalnie to wyglądało. Moim zdaniem 30/80 jest lepszy od 30/60 ale to tylko moje zdanie. Po prostu nowocześniejszy jest trochę .

Skomentuj

Byly takie kolumny produkcji Eryk S, ale to nie byl projekt. Do tego byla to odgroda, a nie kolumny. Natomiast 30/80/2 owszem mial fajna charakterystyke, ktora pozwalala na filtrowanie jedna cewka, a nawet bez niej wlasnie w odgrodzie...

Skomentuj

Czaruję...
                    X