Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

poziome umieszczenie głośnika wstęgowego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

poziome umieszczenie głośnika wstęgowego

Pasowało by mi poziomo umieścić głośnik wstęgowy , podobnie jak w W10 . Membrana w głośniku wstęgowym jest podłużna, skutkuje to szeroką charakterystyką kierunkową w płaszczyźnie poziomej oraz wąską charakterystyką kierunkową w płaszczyźnie pionowej a ja planuje podział przy 4 khz 3 lub 4 rzędu z małym średniakiem.

- - - - - aktualizacja - - - - -

co o tym myślicie?

Skomentuj

Zamieszczone przez luigi Zobacz posta
      Membrana w głośniku wstęgowym jest podłużna, skutkuje to szeroką charakterystyką kierunkową w płaszczyźnie poziomej oraz wąską charakterystyką kierunkową w płaszczyźnie pionowej
      No właśnie...

co o tym myślicie?
      ...więc uważam że pomysł jest kiepski.

Skomentuj

Membrana w głośniku wstęgowym jest podłużna, skutkuje to szeroką charakterystyką kierunkową w płaszczyźnie poziomej oraz wąską charakterystyką kierunkową w płaszczyźnie pionowej.
        Kiedy jest w pionie, tak.

a ja planuje podział przy 4 khz 3 lub 4 rzędu z małym średniakiem.
        No ma to sens dla ok 4khz, ale dla częstotliwości wyższych będzie grzebień. Oczywiście możesz porównać jeśli da radę obrócić wysokotonowy w dziurze. W teorii zapowiada się jednak źle. Co nie zmienia faktu, że tak czy siak kierunkowość będzie grzebieniowa w którejś osi niezależnie jak tego głośnika użyjesz.

Skomentuj

Dzieki za wypowiedzi , uzyje go typowo .

Skomentuj

Czaruję...
          X