Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer z głośnika infinity ref 1250

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer z głośnika infinity ref 1250

Witam, zrobilem skrzynie do głośnika inf ref 1250. Do tej pory nie posiadałem do niego wzmacniacza tylko grał na starej wieży sony.
    Głównie to posiadam kolumny na wzór maestro II podłączonych do amplitunera onkyo sr 606.
    Głosnik infinity wczesniej mialem w aucie ale auto sprzedane i sprzęt wylądował w domu.
    Teraz pytanie, jaki wzmacniacz do tego wybrac?
    Myślałem coś nad PA 300 lub 400.
    I jeszcze 1 sprawa ten głosnik wg. Mnie jest taki "wolny" bardziej pod jakis dupstep itp. A ja bym chciał tak dynamicznie bardziej i tu pytanie,
    Czy jak bedzie mocny wzmacniacz to minie czy rozglądnąć sie nad innym głośnikiem.

1. taki panel PA 300 czy 400 może być mało
    2. te głośniki są wolne takie woły
    3. mam infinity kappa perfect 12.1 500W hypex w klasie D nie robił na nim wrażenia myślę że przy 1kW może by to jakoś było ale raczej nie warto w to brnąć
    4. na pewno ci szkoda sprzedawać ale jeżeli możesz to tak zrób i kup Lab 12 satysfakcja gwarantowana.

Skomentuj

Troche cenowo za duzo. Myślalem wlasnie ten wzmacniacz pa400 i wymienic w razie co to infinity ale za glosnik myslalem cos max 400zl bo wzmacniacz pewnie z 500zl. A cos mocniejszego chyba nie potrzebne. Bo reszta zestawu bedzie strasznie odstawała

Skomentuj

A co to za sub? Clozed , br..?

Skomentuj

Obudowa br 48l. Zamiast br jest zbudowany korytarz

Skomentuj

Zacznij od tego, żeby zatkać wylot tunelu robiąc z niego obudowę zamkniętą. A następnie wypełnij czymś w środku (np woreczki z piachem) tak, by obniżyć jego objętość do ok 35l. Zrobisz to za darmo i bez większych i nie oderacalnych przeróbek i porównaj jak to gra. Dynamika powinna się polepszyć oczywiście kosztem zejścia ale sam ocenisz czy warto zanim zaczniesz kombinować z wydatkami.

Skomentuj

Dzis tak zrobie. Ale i tak pozostaje sprawa wzmacniacza bez tego ladnie i tak nie zagra

Skomentuj

Myślę, że nie wiedząc czy użyjesz tego głośnika czy jednak zdecydujesz się na poszukiwanie innego nie warto jeszcze myśleć nad wzmacniaczem. Zrób najpierw to co możesz i nie będzie cię to nic kosztować. Potem się pomyśli.

Skomentuj

Tunel zatkany, obudowa skurczona do 37l a pozniej do 34.5l jest nieco lepiej. Mimo wszystko bass jest mocny ale taki jakby mdły
                  Nie ma takiego dynamicznego dzwięku jakbym chciał :(

Skomentuj

No cóż. 35l to litraż zalecany przez producenta. Można jeszcze zmniejszyć do 30 ale jeśli efekty nadal nie będą zadowalające to będziesz musiał się rozejrzeć za innym przetwornikiem.

Skomentuj

Czaruję...
                    X