Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co wybrac? cw1002c vs sw803z

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

co wybrac? cw1002c vs sw803z

Subwoofer ze wzmacniaczem na tda od 20-30l obudowa zamknieta z glosnikiem
    1. CW1002C
    2. SW803Z
    Zanim ktos od razu odpowie ze ten SW to gowno niech wezmie pod uwage ze:
    -sub ten bedzie gral w dosc malym pokoju max 3x4m
    -bedzie napedzany wzmacniaczem max 100W (CW ma 175W a
    SW 100W)
    -sub nie ma przestawiac scian :)
    -bedzie on dopelnieniem zestawu Tonsila Mistal w ktorym przednie kolumny potrafia zejsc do 40Hz
    -Bedzie uzywany do muzyki, czasami do filmow
    -sub ma podkreslic tylko bas. Ma byc gornym brzuszkiem w duzej literce B w wyrazie Bas :)

Dzieki za wszelskie sugestie

Pozdrawiam

zaden

sorry ale wybierasz z dwoch beznadziejnych, a wcale nie tanich glosnikow.

juz stx 22 jakis lepiej zagra.

i tyle :P

Skomentuj

qbus: w takim razie ktory STX 22 zejdzie tak nisko w obudowie do max 30l z dobrym impulsem i sie zadowoli 100W wzmacniaczem?

Skomentuj

a ja bym chyba wziął CW zamiast STX'a zejdzie nizej i lepiej pasuje do tonsili pod względem brzemienia. (STX ma twarde a CW mięki basik)

Skomentuj

Mialem obydwa wiec moge sie wypowiedziec: Zaczne od tego ze obydwa potrzebuja mocnego wzmacniacza. CW1002C gra "mocniej" niz SW poprostu ma ten tz wykop, SW803Z natomiast zagra troszeczke nizej lecz sporo ciszej !! Mam mniej wiecej takiej samej wielkosci pokoj jak ty i szczerze moge ci polecic Tonsil'a GDN 20/80-2 zrobisz do niego mostek TDA7294 i gra gitarra, Przemek najlepiej moze ci to powiedziec bo mial takiego sub'a (nie jestem pewny czy taki wzmak) ale zapewne potwierdzi ze wystarczy ten Tonsil do takiego malego pokoju......
          Pozdrawiam

Skomentuj

Slyszalem zarowno jedne jak i drugi. CW wg mnie przyjemniej gra i glosniej.
            U mnie na 80 rms w 30m^2 czasami gra a na codzien w 20m^2 i jest ok.

Skomentuj

wisnia: wzmacniacza nie bede zmienial okolo 90W musi wystarczyc.
              Odnosnie Tonsila GDN 20/80/2... ...ten glosnik zejdzie niewiele nizej niz kolumny przednie.... ...czy w takim przypadku jest sens inwestowac w suba w tak malym pokoju?
              EZO: wlasnie czytam Twoj opis..... ...i widze ze bede mial cos bardzo podobnego. Tylko zamiast fenixa bedzie mistral.... ...wogole jak sie sprawuja te fenisy tonsila?

Skomentuj

a ja bym wybrał raz a dobrze niż brac jakieś g.. do małego pokoju - sls 8'

Skomentuj

cw 1002 to doby i sprawdzony glosnik

Skomentuj

Ja polecam najpierw sprawdzona metode dobory glosnika do subbasu a mowi ona tyle ze glosnik w subwoferze musi miec potencjalne mozliwosci wieksze niz glosniki w kolumnach przednich. W praktyce oznacza to tyle ze glosnik musi byc o kaliber lub dwa wiekszy.
                    Poniewaz mistrale maja po az dwa glosniki 17cm kazdy to glosnik do subwofera o srednicy 8cali jest zdecydowanie za maly.

Skomentuj

Mistrale schodza do okolo 40Hz. Oba alfredy zejda do okolo 33Hz a to juz okolo 1/3 oktawy nizej.

Kilka godzin temu przywiezli mi te kolumienki tonsila. Wlasnie skonczylem ustawiac je i podlaczac. Poki co graja bez suba ale to chyba im zbytnio nie przeszkadza. To pewnie subiektywne wrazenia ale dzwiek jest taki ze mozna zlapac muche ktora przelatuje nad glowa w filmie. Basik mieciutki i przyjemny. Ktos pewnie by sie przyczepil do tylnich satelit w ktorych zastosowany glosniki szerokopasmowe ale mi sie wydaje ze to nawt dobrze. Poprostu nie wybijaja sie one w muzyce a w filmach robia swoje.

Pozdrawiam

Skomentuj

tylko ze alfred cw zejdzie nisko z w miare efektywnością a Sw efektywnosc ma z kosmosu i tylko tam go slychac :P

Skomentuj

Zamieszczone przez wektor
                          wisnia: wzmacniacza nie bede zmienial okolo 90W musi wystarczyc.
                          Odnosnie Tonsila GDN 20/80/2... ...ten glosnik zejdzie niewiele nizej niz kolumny przednie.... ...czy w takim przypadku jest sens inwestowac w suba w tak malym pokoju?
                          EZO: wlasnie czytam Twoj opis..... ...i widze ze bede mial cos bardzo podobnego. Tylko zamiast fenixa bedzie mistral.... ...wogole jak sie sprawuja te fenisy tonsila?
                          Jak graja ?? Mysle ze nie jest zle chociaz kiedy zlozylem nowe kolumny przednie to feniksy front naglasnija teraz inny pokoj :)

Skomentuj

Ezo DIY górą :)

Skomentuj

Czaruję...
                            X