Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mały Subwoofer

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mały Subwoofer

Witajcie :)

Przychodzę z prośbą o polecenie małego Subwoofera. Musi być mały bo muszę go upchnąć przy biurku..
    Najlepiej 8 cali, może jest jakiś fajny, niedrogi głośnik CA do małej obudowy ?
    Może w końcu jest jakiś godny polecenia wzmacniacz do takiego suba ? może coś z ALI ?
    Ogólnie to tylko do uzupełnienia basu w monitorach( grają od 85Hz)

u-dimmension element 804
    re/excursion 20cm
    jl audio 8w3v3
    audio system hx8sq

tak na szybkiego samochodowe glosniki ktore graja w 6-10 litrach

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      u-dimmension element 804
      re/excursion 20cm
      jl audio 8w3v3
      audio system hx8sq

tak na szybkiego samochodowe glosniki ktore graja w 6-10 litrach
      Dzięki, a coś tańszego ?
      Dwóch pierwszych nie mogę dostać, a JL i audio system ponad 200 funtów :)

Skomentuj

uuu, zapomnialem ze tylko rynek UK :p
        pokaz linki do sklepoe CA na tamten rynek

HX u nas 500zl
        JL nowy to 800zl
        tak wiec angole zdzieraja bardziej :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          uuu, zapomnialem ze tylko rynek UK :p
          pokaz linki do sklepoe CA na tamten rynek

HX u nas 500zl
          JL nowy to 800zl
          tak wiec angole zdzieraja bardziej :p
          :) Najlepiej na ebay.co.uk zobaczyć
          Myślałem o MDS z Polski, tylko nie wiem czy będą chcieli wysłac, 260 zł

Skomentuj

Chyba że ktoś na forum sprzedaje w dobrych cenach jakieś fajne głośniki ? Nie jestem na bieżąco.

Skomentuj

mds08 to 20-21 litrow b-r do domu

https://www.ebay.co.uk/itm/Hertz-Ene...f8b3eb010ac067
              nieco taniej

Skomentuj

18 litrów moge maksimum zrobić, producent podaje minimum 15 dla mds w klozecie.
                Jaka budka na tego hertza ?

Skomentuj

Ceny głośników w UK to ogólnie nie porozumienie np. Hertz DCX 100.3 w PL to 140PLN, w UK to 50GBP. Radzę uważać na zakupy online z Amazon i eBay, UK to "centrum przeładunkowe" z Chin, tu lądują wszystkie podróbki wszystkiego. W UK nikt niczego nie szanuje (elektronika, samochody etc.) i żaden sprzedawca nie cacka się z zwrotami i towar rozpakowany leci na handel jako nowy, już nie raz dostałem np. monitor, który był używany, wcześniej rozpakowany czy chłodzenie, którego ktoś nie umiał założyć na CPU, wytarli tylko pastę z stopki, dodali za free jakiś szajs, nawet finów nie poprostowali ( overclockers.co.uk jeden z największych graczy w UK). Najlepiej dogadaj się z jakimś PL sklepem, że zamówisz sobie kuriera po odbiór. Najtaniej wyjdzie z parcel2go, w zależności od wagi i wymiarów zmieścisz się w 15GBP za DPD Classic (dostawa 3-5dni). W miarę przyzwoite ceny ma soundimports.eu, ewentualnie szukaj na niemieckim ebay, wysyłka tania z GER do UK.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                    producent podaje minimum 15 dla mds w klozecie.
                    w zamknietej ten glosnik sie marnuje! :/
                    szkoda zachodu na closed

Skomentuj

Zamieszczone przez joydecaydu Zobacz posta
                      Ceny głośników w UK to ogólnie nie porozumienie np. Hertz DCX 100.3 w PL to 140PLN, w UK to 50GBP. Radzę uważać na zakupy online z Amazon i eBay, UK to "centrum przeładunkowe" z Chin, tu lądują wszystkie podróbki wszystkiego. W UK nikt niczego nie szanuje (elektronika, samochody etc.) i żaden sprzedawca nie cacka się z zwrotami i towar rozpakowany leci na handel jako nowy, już nie raz dostałem np. monitor, który był używany, wcześniej rozpakowany czy chłodzenie, którego ktoś nie umiał założyć na CPU, wytarli tylko pastę z stopki, dodali za free jakiś szajs, nawet finów nie poprostowali ( overclockers.co.uk jeden z największych graczy w UK). Najlepiej dogadaj się z jakimś PL sklepem, że zamówisz sobie kuriera po odbiór. Najtaniej wyjdzie z parcel2go, w zależności od wagi i wymiarów zmieścisz się w 15GBP za DPD Classic (dostawa 3-5dni). W miarę przyzwoite ceny ma soundimports.eu, ewentualnie szukaj na niemieckim ebay, wysyłka tania z GER do UK.
                      Ciekawe to co piszesz, mieszkam tu już trochę czasu i nigdy nie miałem problemu z żadnym sprzętem elektronicznym, jedynie widziałem mnóstwo podróbek słuchawek Marshall, ale okazuje się że to akcja na całą europę i kupiłem od dystrybutora żeby mieć pewność.
                      To że niczego nie szanują to niestety prawda.
                      Właśnie szukam w Polsce czegoś i wysyłam zapytania czy mogą mi wysłać, ewentualnie sam zamówię kuriera.

Czy ten MDS aż tak źle gra w klozecie ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                        Czy ten MDS aż tak źle gra w klozecie ?
                        nie gra basem :(

Skomentuj

Coś w podobnej cenie możesz polecić ? do klozeta najlepiej.

Skomentuj

W symulacji ten Hertz wygląda nieźle, tylko jak upchnąć takie niskie strojenie w obudowie 15litrów - 36Hz.
                            Na SCA ktoś pisał że minimum to 7.5cm rura.. myślałem nad szczelinowym bo obudowa musi mieć konkretne wymiary, mimo to nie da się tego wcisnąć :crying:
                            Last edited by Rfck; 31.08.2019, 00:24.

Skomentuj

http://pawel.diyaudio.pl/jl8w3v3b-r.PDF
                              tak kombinowalem ze skrzynia do JLa
                              chyba 8-10 litrow b-r

https://allegro.pl/oferta/excursion-...4-c2a2ede4cda6
                              to gra w 10 litrach zamknieta

wiecej modeli nie podam bo od 5 lat nie jestem na czasie :(
                              byl tez jakis JBL za 200zl ktory gra w malej obudowie

Skomentuj

Dzięki Paweł, będę szukał u siebie któregoś z podanych .
                                Obudowa pomysłowa :)

Skomentuj

Czaruję...
                                X