Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dalco Thunder GP-2030

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dalco Thunder GP-2030

Witam po raz pierwszy. Ostatnio wpadł mi w ręce taki oto głośnik:

DALCO THUNDER GP-2030. Moc 380W, 4 ohmy, średnica 20cm, wentylowana cewka.

Czy ktoś ma może parametry do tego głośnika, lub jakieś dane o nim? Może ktoś wie coś o tych głośnikach, czy jest to tandetne "made in china" czy może da się coś z niego zrobić.

Pozdrawiam.

380W przy 20cm?no sory...watpie zebys znalazl parametry a jak juz to sciemniane

Skomentuj

Napisałem to co jest na głośniku. Może ktoś się z takim spotkał, może ktoś ma takiego i może coś o nim napisać.

Skomentuj

tak ja ci naposze wywal go przez okno albo zaaplikuj w bude zamknieta kolo 30 l i jazda no moze nie jazda ale cos tam zagra

glosnik jest z tzw japonskioch podrobek parametrow brak

Skomentuj

Głośnik MADE IN ŻÓŁTY BRAT :P:P:P nie ma to jak porządna 20 z 300ma watami

Lepiej sie w takie coś nie pchaj pozbądź się tego żółtka jak najszybciej

Skomentuj

Właśnie podpiąłem go pod KS-AX6300mostek na 2 kanały,podpięty pod 1, skrzynka z plexi 28L + zwrotniczka oczywiście-Gra lepiej niż się spodziewałem. Kolega z firmy CarAudio, a naprawdę zna się na rzeczy - siedzi w tym blisko 10 lat - był naprawdę pod wrażeniem. Możecie zmienić zdanie. Dalco to nie żółty brat, ale DOBRY (bo są oczywiście lepsze) wybór na niedrogiego SUBIKA.

Pozdro dla niewierzących!

Skomentuj

Jest w wawce sklep ktory nazywa sie DALCO i sprowadzaja wlasnie glosniki i radia samochodowe maja tez glosniki Buszmena. Adres i telefon mozna znalezc na allegro bo sie oglaszaja.
              DALCO to niebieski brat bo glosniki maja takie membrany :)

Skomentuj

Mój ma membrankę w kolorze zielony metalik z dużą czarną super twardą kopułką z napisem CRANK IT UP! Hehehehe

Skomentuj

Szkoda ze nie jest w kwiatki, gralby lepiej :)
                  To brakuje Ci jeszcze diodek swiecacychi neonow mozna by wtedy na wsi furore robic :)

Skomentuj

te glosniki to chlam kompletyny dzis wlasnie milam przyjemnosc ogladac ten model w kazdym razie tak mi sie wydaje pan na rynku pochodzenia niepewnego powiedzial "ziagria to paniu zajebiscie" poczym oddalil sie z radiem panasonixa a zapraszm kolege na posluchanie normalnego glosnika
                    ps wg mnei ten glosn9iki ma x max zedu 3 mm co jest raczej mizernym wynikime

[ Dodano: 2005-02-24, 16:46 ]
                    ps dobry wybor na niedrogiego subika to jest beyma

Skomentuj

To chyba jakiś inny model widziałeś. Ten co mam ma tak tak z 5-6 mm X max i porządne piankowe zawieszenie. Piszę około, bo nie mam w tej chwili czym zmierzyć. Jutro wrzucę jakąś fotkę poglądową.

Skomentuj

ten glosbnik to chlam oni maja chyba w swojej ofercie z trzy modele i kazdy z nich to bubel zawieszenie jest tak slabe ze x dam zapewne duzo nie rozni sie od x maxa a glosnik nigdy nie osiagnie 6 mm x max!!!

Skomentuj

oto fotki małe bo są ograniczenia na forum w wielkości załączników

Przyjrzałem sie dokładnie i Xmax sięga 8mm przy mocnych uderzeniach.
                          Załączone pliki

Skomentuj

Xmax to nie jest parametr ktory mierzy sie obserwacja membrany! To jest roznica miedzy dlugosci cewki a nabiegunnika a to musi podac producent. No chyba ze glosnik rozprujesz i zmierzysz cewke.
                            Jak ci sie wydaje ze 8mm skok membrany to duzo to ci powiem ze glosnik STX-a ma sporo ponad 10mm.
                            Na tych zdjeciach nie widac nic rewelacyjnego, zwykly glosnik z blaszanym koszem i malym magnesem. Jakbys zobaczyl Beyme POWER12 to chyba by ci szczeka na ziemie upadla :)

Skomentuj

Irek to moze zalacz fotke power12 jak mozesz

Skomentuj

Czaruję...
                              X