Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Vifa Peerless Tymphany NE25VTS-04 opinie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Vifa Peerless Tymphany NE25VTS-04 opinie

Cześć!

Poszukuję informacji na temat tytułowych tweeterów.
    Zależy mi na krótkiej charakterystyce ich brzmienia. Jak do tej pory nie udało mi się znaleźć żadnej konkretnej recenzji a mam dylemat w wyborze.
    Rywalem w tym pojedynku jest SB Acoustics SB29RDC-C000-4, którego akurat testuję. Vify nie mam możliwości odsłuchania i stąd mój post.

Czy ktoś z Was ma możliwość krótko opisać te grajki? Nie chciałbym złożyć zamówienia a potem żałować :crying:
    Mam świadomość, że na brzmienie składa się masa innych czynników ale każdy głośnik ma jakiś swój "surowy" charakter i to mnie właśnie interesuje.

Z góry wielkie dzięki!

Wpisz w Google -> zaphaudio.com audio blog
    Pierwszy link.
    Tam jest coś wspomniane o rodzinie tych tweeter'ów.
    Nie czytałem dokładnie, bo jestem w pracy w tej chwili:)

Skomentuj

Poczytałem ale są to suche fakty o budowie i pomiarach. Nie ma tu niestety żadnych wrażeń odsłuchowych :(

Skomentuj

https://diyaudio.pl/showthread.php/2...t-by-raven1985
        Tu jest projekt z tą kopułką i chłopaki nawet coś opisują.

Skomentuj

Mam rdc i ja go odbieram jako przyjemny w brzmieniu (stonowany ) z ciut ocieploną barwą , podający informacje z lekkim zaokrągleniem ale nie uważam aby brakowało mu detali , w moim zestawie podaje je z kulturą i w duecie z 15 cac tworzy on świetna przestrzeń z wrażeniem oderwania od kolumn ,mogę dać porównanie do 26 adc SB acoustic ,który jest przeciwieństwem ,chłodny ,bardziej bezpośredni i precyzyjny, oba brzmią świetnie,wszystko zależy jaki kto preferuję odbiór.
          Last edited by Cebanczyk; 18.10.2019, 05:53.

Skomentuj

Klamka zapadła, vifa zamówiona, uznałem, że zaryzykuję. Dla mnie te rdc wydają się trochę za spokojne. Fajne ale za grzeczne. Nie jestem fanem perfekcyjnej liniowości, preferuję raczej żywe, lekko podkolorowane, energiczne granie. Patrząc na wykresy tych ne25vts, myślę że bardziej mi podejdą niż sb. W przyszłym tygodniu powinny być już u mnie więc może wówczas podzielę się jakąś refleksją.

Skomentuj

Szkoda że nie masz na testach SB29SDAC-C000-4, którą proponowałem na elektrodzie, ponieważ gra zupełnie inaczej niż RDC.
              Ta Vifa to spoko wysokotonówka (choć pod pewnymi względami SB29SDAC była by lepsza... ale czy lepsza do Twojego projektu... chyba nie z racji wielkości frontu).
              Last edited by marian; 18.10.2019, 21:29.

Skomentuj

Niestety, nie miałem akurat możliwości zdobycia tego sdac a ponieważ jestem strasznie niecierpliwy, postanowiłem złożyć zamówienie. Finalne skrzynki jeszcze nie są skończone więc mogę jeszcze rozważyć inny tweeter. Zobaczę co ta vifa potrafi i wtedy zdecyduję czy szukać dalej. Na pewno będę miał na uwadze tego sdac.

Skomentuj

Czaruję...
                X