Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Technics su vx 920 vs Pioneer a-676

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Technics su vx 920 vs Pioneer a-676

Witajcie,
    Mam okazję nabyć wzmacniacz Pioneer a-676. Jak on zagra w porównaniu do dotychczas posiadanego przeze mnie wzmacniacza Technics su vx 920?
    Jakies różnice usłyszę? Czytałem, że Pioneery grają ciemno czy to tyczy się górki pasma czy średnie też wycofane?
    Miał by współpracować z tymi moimi monitorkami na Sb15mfc + Peerless alu na górze.

A może warto rozejrzec się całkowicie za czym innym? :)

Przeczytaj sobie ten temat:

https://audiolub.pl/viewtopic.php?f=...23bb18d91f6240

Jest tam opisana droga jaką trzeba przejść w celu osiągnięcia świadomie celu, jakim jest dobre brzmienie swojego systemu.
    Jest tam zwrócona uwaga na wszystkie czynniki wpływające na brzmienie:
    dobór elektroniki, kolumn, ustawienie, podstawki, kable, akustyka pomieszczenia.

Twój SU-VX920 i A-676 to wzmacniacze klasy budżetowej. Czy usłyszysz różnicę zależy od Twojego słuchu. Jak masz dobry słuch, to pewnie usłyszysz.

Skomentuj

Jak już temat został poruszony to może opiszę co jak mam i doradzicie co wymienić jako najsłabsze ogniwo (nie wszystko na raz w określonym budżecie).
      Raczej nie będę mocno czarować ale najsłabsze ogniwo warto było by wymienić.
      Last edited by Flip90; 03.02.2020, 18:47.

Skomentuj

Zamieszczone przez Flip90 Zobacz posta
        Czytałem, że Pioneery grają ciemno
        Nie prawda.
        Ciemno to gra Marantz.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          Nie prawda.
          Ciemno to gra Marantz.
          Wziąłem tego pionka posłuchałem z pominięciem przedwzmacniacza włączony direct i po mimo, że nie jest to sprzęt wysokiej rangi brzmienie nie było gorsze od tego technicsa. Sam charakter brzmienia w dużym stopniu narzucają kolumny.
          Last edited by Flip90; 03.02.2020, 19:23.

Skomentuj

W tej chwili zaczynając od najsłabszego ogniwa będą to kable sygnałowe, które są po prostu najtańsze buble potem głośnikowe mam przeźroczyste niby 2x2.5mm miedź OFC ale za pewne to nie to samo co Melodika następnie będzie źródło dźwięku i sam wzmacniacz nie ma nic w sobie takiego. Na nim nie stracę - jego cena oscyluje od X lat na podobnym poziomie.
            Zastanawiałem się nad kablami sygnałowymi Lindy Cromo i Melodika z czego ta druga marka jest droższa, ktoś miał okazję takowych używać?
            Last edited by Flip90; 04.02.2020, 09:06.

Skomentuj

Propagując idee diy zachęcam do samodzielnego zrobienia sobie kabli sygnałowych. Kupujesz wtyczki i kabelki i robisz. Od lat używam takie diy na coaxach RG142B/U i TZC 500. Coaxów jest mnóstwo rodzajów można więc testować do wyboru, do koloru.

Skomentuj

Zamieszczone przez Patefil Zobacz posta
                Propagując idee diy zachęcam do samodzielnego zrobienia sobie kabli sygnałowych. Kupujesz wtyczki i kabelki i robisz
                Dobra myśl, kiedyś robiłem XLR sygnałowe do estrady na kablu klotz.

Skomentuj

Ostatnio odsłuchy płytek robię na laptopie. Czy zastosowanie Dac'a pomiedzy laptopem a wzmacniaczem może dodatnio wpłynąć na jakość dźwięku?
                  Myślałem nad czymś typu FiiO E10K Olympus 2
                  Szczerze mówiąc nowy temat dla mnie czy one mają zastosowanie tylko do słuchawek czy jak najbardziej wpływają na jakość reprodukowanego dźwięku gdy podłączę go miedzy laptop a wzmacniacz?

Skomentuj

Czaruję...
                  X