Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie o głośnik Scan Speak D2608/913000

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pytanie o głośnik Scan Speak D2608/913000

Witam forumowiczów.

Czy może mi ktoś powiedzieć, jaka jest polaryzacja tego głośnika ? Gdzie jest +, a gdzie - ?

Pytanie może banalne, ale nie znalazłem (chyba ze coś mi padło na oczy). Z góry dziękuje za podpowiedź.

Pozdrowionka.

Sprawdź bateryjką.
    Gdy membrana się wysunie do przodu, to tam gdzie jest + baterii, tam jest + głośnika.

Skomentuj

Dziękuję marian za pomoc.

Metoda mi znana. Mogę spróbować, ale czy wyczuje tak małe wychylenie pod palcem ? Myślałem bardziej o osobach, które popełniły projekty z tymi głośnikami (a jest ich trochę na diyaudio ) Tak byłoby pewnie i bezpiecznie.
      Kiedyś, jak naprawiałem sobie spalone tonsilki, to luźne cewki wyskakiwały, bądź nie z magnesu i wiedziałem, jaka jest biegunowość. Tu głośnik nowy, kompletny...
      W pdf-e scan speak nic nie znalazłem. Na obudowie raczej nie zauważyłem. Pozdro.

Skomentuj

Nie musisz macac, widac wychylenie membrany przy podlaczeniu baterii.

Skomentuj

w HDS-ach z tego co pamiętam jest białe maźnięcie farbą na Plusie ... Albo inaczej jak trzymasz głośnik do góry nogami złączami do Siebie to po prawej stronie Plus
          Last edited by Zap Projekt; 28.02.2020, 15:25.

Skomentuj

Dziękuje kolegom za tak szybką pomoc

Sprawdziłem na innym głośniku seas. Bateryjka 1,5 volt. Bardzo dobrze widać. Dzięki i pozdrawiam.

PS

Swoją drogą dziwne, że producent nie nanosi takich danych ???

POPRAWKA. BYŁO ZAZNACZONE BIAŁĄ FARBĄ. TERAZ ZAUWAŻYŁEM. :angry: POZDRAWIAM
            Last edited by ROBERTO_1965; 28.02.2020, 16:07.

Skomentuj

Zamieszczone przez ROBERTO_1965 Zobacz posta
              Sprawdziłem na innym głośniku seas. Bateryjka 1,5 volt. Bardzo dobrze widać
              Powinno być wąski konektor (-) szerszy konektor (+) zgadza się?

Skomentuj

W przypadku tego głośnika oba mają ten sam rozmiar.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez ROBERTO_1965 Zobacz posta
                POPRAWKA. BYŁO ZAZNACZONE BIAŁĄ FARBĄ. TERAZ ZAUWAŻYŁEM.
                Farba jest na plastikowym wyprowadzeniu konektorka.
                Również dopiero teraz widzę (tyle że ja patrzę na zdjęcia w necie, a Ty miałeś go w ręce :p ).
                No zdarza się
                Last edited by marian; 01.03.2020, 10:45.

Skomentuj

A ja mam pytanie gdzie u człekokształtnych jest prawa lub lewa półkula mózgowa? Jak to sprawdzić w XXI wieku ? Jedna jest odpowiedzialna za logikę ,a druga za abstrakcyjne myślenie .Jaką aplikacje w smartfonie należy mieć aby to wiedzieć?

Skomentuj

Czaruję...
                  X