Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tani głośnik do budżetowego suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tani głośnik do budżetowego suba

Cześć.
    Konstruuje jak najtańszy sub.
    Chciałbym kupić do niego głośnik do około 100zl.
    Znajde coś? Firmy stx jest spory wybór takich 20cm.
    Mam zestaw komputerowy 2.1 i tam sub 16cm gra znośnie więc może budżetowy głośnik stx zagra lepiej?

Czy możesz sprawdzić generatorem sinus przy jakiej częstotliwości membrana nie porusza się , będzie wiadomo jak masz teraz strojonego suba o ile masz obudowę b-r .

Skomentuj

Zamieszczone przez PanJarek Zobacz posta
      Mam zestaw komputerowy 2.1 i tam sub 16cm gra znośnie więc może budżetowy głośnik stx zagra lepiej?
      i chcesz go tym zasilac?
      lepiej rozbierz glosniki i zobacz co tam siedzi. zeby sie nie okazalo ze za malo mocy dostanie :/

Skomentuj

Wzmacniacz mam inny, chiński ale i tak lepszy niż z taniego zestawu 2.1
        https://a.aliexpress.com/_B0OGRV

Skrzynie zrobię specjalnie pod głośnik.

Skomentuj

samochodowka stxa dawala rade
          kupisz 2x4ohm, zepniesz w 2ohm i jakos pojdzie z tym wzmacniaczem

Skomentuj

Zamieszczone przez Oliver Zobacz posta
            Czy możesz sprawdzić generatorem sinus przy jakiej częstotliwości membrana nie porusza się , będzie wiadomo jak masz teraz strojonego suba o ile masz obudowę b-r .
            musimy widziec jak schodzi twoj sub by zrobic lepszy. nie ma sensu robic podobnego. a wzmacniacz nie musi byc super. w remizie to nie bedzie chyba gralo

Skomentuj

musimy widziec jak schodzi twoj sub by zrobic lepszy. nie ma sensu robic podobnego. a wzmacniacz nie musi byc super. w remizie to nie bedzie chyba gralo
              Dopiero chcę kupić głośnik i skrzynkę do niego zrobię z mdf lub płyty meblowejm

Skomentuj

Mam zestaw komputerowy 2.1 i tam sub 16cm gra znośnie

musimy widziec jak schodzi twoj sub by zrobic lepszy. nie ma sensu robic podobnego.

Dopiero chcę kupić głośnik i skrzynkę do niego zrobię z mdf lub płyty meblowejm
                Chyba nie zrozumiał pytania :)

Nie wiem jakiej klasy musiał by być ten sub w sprzęcie komputerowym 2.1, aby zagrał lepiej niż 8" STX (oczywiście z odpowiednim wzmacniaczem), ale obstawiam że ten co masz jest ''taki sobie" i STX go "zje".
                Więc co to za sprzęt?

Skomentuj

Powiedzmy więc, że kupię https://stx.pl/w-20-140-8-mc.html
                  Jaki do niego kupić niedrogi wzmacniacz?
                  Do car audio wybór jest duży ale jeśli chodzi o home audio to ciężko znalesc jakiś wzmak do suba. Zwłaszcza uzywanym

Skomentuj

Raczej tego. https://stx.pl/w-20-300-2x2-mc.html Tamten głośnik to nie jest subwoofer tylko zwykły głośnik niskotonowy.

Skomentuj

A propos też dla kumpla buduje suba na W.20.300.2x2.MC do domu - jaki polecacie sprawdzony gotowy moduł do aktywnego suba pod ten głośnik koniecznie z regulacjami....

Skomentuj

Czaruję...
                      X