Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szukap pomocy u lepszych odemnie |!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Szukap pomocy u lepszych odemnie |!!

Witam jestem nowym użytkownikiem i podstawy już znam.

Chcę zbudować dwie takie same kolumny mam już głośniki:
    Tonsil GDN 20/60/4 niskie tony
    Tonsil GDN 16/80/4 średnie tony
    Tonsil GDWT (z tyłu pisze 130 wat dokładnie niewim :( )
    Posiadam również zwrotnice 3 drożnom (nie ja dobierałem ale ktoś kto się na tym zna)

Moje pytanie brzmi jak ma byś wielka obudowa prosiłbym o wymiary oraz o gróboś ścianek i czym najlepiej wytłumić jak długi otwór bassreflex-u i czy z przodu czy z tyłu (niewiem jaka to różnica)

Za odpowiedzi z góry dzięki !!!!

<<<<POZDRAWIAM>>>

znajdz parametry niskotonowca TS wrzoc do winISD i gotowe

Skomentuj

ale niemam tego programu mógłbyś mi to zrobić ??? z jak nie to namiary na program bym prosił !

Skomentuj

jap, www.audiomania.info tam szperaj a jak nie to google

Skomentuj

na stronie glównej jest ten program..

Skomentuj

dokladnie na tej stronce jest program a nie mozna pisać podajcie wymiary grubość ścianek bo to od ciebie zależy czy chcesz miec szesciany czy smukle kolumy w programie zam obliczasz obudowe jak zrobisz samemu to bedziesz bardziej zadowolony niż by ci ktoś podał gotowe

Skomentuj

panowie coś chyba z tym programem nietak :|
              oblicza że 42 litry ale jak kilkam w "box shape" to komunikat że jeszcze nieobliczył (Not Yet Implemented ) Pomocy !!!

Skomentuj

WinISD jest jeszcze w wersji alpha i ten komunikat oznacza ze tej funkcji jeszcze nie zaimplementowano a nie ze jeszcze nie obliczyl. Powtorze si epo raz kolejny. WinISD liczy obudowy zeby uzyskac optymalna charakterystyke czestotliwosciowa. Nic nie stoi na przeszkodzie zebys sobie zmienil pojemnosc i zobaczyl jaka wyjdzie charakterystyka. Konstruowanie czegokolwiek zawsze sprowadza sie do jakiegos kompromisu (w tym przypadku jakosc vs. wielkosc obudowy)
                Pozdro
                Dexter

Skomentuj

wersja beta normalnie oblicza obudowe mi sie bardziej podoba od alpha

Skomentuj

Czaruję...