Jakie polecacie głośniki wysokotone do tego midwoofera od sb scoustics? Bardzo fajnie z nim zgrywa się sb26adc tylko jest trochę zbyt krzykliwy i mocno daje po bębenkach przy głośnym słuchaniu. Kupiłem ostatnio sb29sdac bo byłem ciekawy jak gra ta kopułka za nie duże pieniądze. Na sb29sdac bardziej podobają mi się wysokie tony bo są bardziej naturalne i przypominają one prawdziwe instrumenty. Sb26adc przez swoją sterylność traci coś na górze pasma. Sb29sdac można słuchać głośno i nie męczy tak jak aluminiak ale ma taką sobie barwę. Dla mnie brzmi ona trochę tandetnie. SB26adc jest tak samo neutralny barwowo jak sb17nbac i daje to naprawdę wysoką jakość brzmienia tylko że to połączenie jest trochę słabo uniwersalne bo nie w każdej muzyce będzie przyjemnie. Fajnie sprawdza się w nowoczesnej muzyce elektronicznej gdzie szczegółowość tych przetworników i ich neutralna prawie kliniczna barwa jest bardzo efektowna. Satori tw29dn jest dużo lepszy od sb29sdac i ma bardziej neutralną barwę? Jakie głośniki wysokotonowe waszym zdaniem najlepiej zgrywają się z sb17nbac?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaki głośnik wysokotonowa do sb17nbac-8
Collapse
X
-
Daj sobie spokój z lampami. Pic na wodę a nie wiadomo wcale czy to zagra cieplej bo to trafa wyjściowe tak zmieniają brzmienie lamp. Lampa bez trafa wyjściowego gra jak tranzystor. Jakiś cieplejszy dac, dvd, CD czy na czym tam słuchasz i to tyle. Nie wiem czy nie kuje jak adc bo adc nie słuchałem. Od razu jak przeczytałem że adc potrafi zakuć przy głośniejszym słuchaniu zdecydowałem się na cdc. Wiem tyle że cdc nie kuje nawet przy głośniejszym słuchaniu i to tyle :) .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marek1985 Zobacz postaJakie polecacie głośniki wysokotone do tego midwoofera od sb scoustics? Bardzo fajnie z nim zgrywa się sb26adc tylko jest trochę zbyt krzykliwy i mocno daje po bębenkach przy głośnym słuchaniu. Kupiłem ostatnio sb29sdac bo byłem ciekawy jak gra ta kopułka za nie duże pieniądze. Na sb29sdac bardziej podobają mi się wysokie tony bo są bardziej naturalne i przypominają one prawdziwe instrumenty. Sb26adc przez swoją sterylność traci coś na górze pasma. Sb29sdac można słuchać głośno i nie męczy tak jak aluminiak ale ma taką sobie barwę. Dla mnie brzmi ona trochę tandetnie. SB26adc jest tak samo neutralny barwowo jak sb17nbac i daje to naprawdę wysoką jakość brzmienia tylko że to połączenie jest trochę słabo uniwersalne bo nie w każdej muzyce będzie przyjemnie. Fajnie sprawdza się w nowoczesnej muzyce elektronicznej gdzie szczegółowość tych przetworników i ich neutralna prawie kliniczna barwa jest bardzo efektowna. Satori tw29dn jest dużo lepszy od sb29sdac i ma bardziej neutralną barwę? Jakie głośniki wysokotonowe waszym zdaniem najlepiej zgrywają się z sb17nbac?
Skomentuj
-
Przerabiałem monitory na 26 adc i 15 NAC ,ten tweeter jest sterylny i "równy" , w wielkim skrócie , ale dość wymagający od wzmacniacza , dobrze dobierając elektronikę, otrzymamy, dokładność dźwięku bez kaleczenia uszu , mi osobiście najbardziej spasował z ciepłą elektronika Vincenta SV 500 , 26 adc gra bez życia ,klinicznie ,takie odniosłem wrażenie ,chłodnie,a Vincent to ciepła barwa i przedewszystkim emocje ,wokale instrumenty wyraźnie są zaznaczone i przybliżone , wypożycz i sprawdz różne wzmacniacze, zanim go skrealisz.
Mi w tych podstawowych modelach SB brakuje tej kropeczki nad "i" rdc ,które mam brakuje świeżości w górze pasma , adc jest dla mnie zbyt kliniczny , ale za to cena jak na możliwości obojgu jest świetna ,a każdy ma swoje zalety ,słuchałem równiez hdsa scana i jeżeli miał być coś zasugerować , to głośnik miał zalety tych obu i już nie mialem z nim takiego niedoysytu. czegos .
Na jakim wzmacniaczu słuchasz ?
Skomentuj
-
Pierw zapytajmy jaka zwrotnica w tej aplikacji jest użyta. Czy był pomiar i jak on wygląda. Czy po prostu jeden głośnik podłączony na krótko...
Nie wszystkie głośniki aluminiowe muszą być bardzo ostre a wybierając je trzeba kierować się gustem czego można się po nich spodziewać i jakiej barwy. Również sam charakter słuchanej muzyki nie jest bez znaczenia.
Ja do tej pory miałem styczność ze sprzętem estradowy, posłuchałem kilka różnych aplikacji głośników (nie alu) brakowało mi czegoś po prostu wybierając aluminiowy głośnik wiem, że będzie on inny w brzmieniu bardziej zimny metaliczny i to brzmienie będzie bardziej mi odpowiadać zaś komuś może to przeszkadzać.
Także twoje preferencje, których oczekujesz od głośnika mogą być inne. Wybierasz głośnik w ciemno, który nie spełnia twoich oczekiwan bądź zwrotnica jest sklepana i wypisujesz temat po którego przeczytaniu nie kupi już nikt tego Alu głośnika.
W mojej aplikacji jest zastosowany głośnik aluminiowy i czuć go w odsłuchu ale nie występuje jakis jazgot czy wycie kujące w uszy. Gra równo spokojniej jak stara kolumna od wieży philips (wysokotonowy jest podłączony tam na samym kondensatorze i wybija się na + ileś db do góry nad całe pasmo) i to paskudzi przy głośnym słuchaniu tak jak pisze autor.
Po prostu potrzebujesz głośnik, który zagra cieplejszą barwą.Last edited by Flip90; 17.04.2020, 09:20.
Skomentuj
-
Ja go słuchałem w prawidłowej aplikacji i również potrafił być nie miły przy nie których konfiguracjach ,a przerobiłem około 10 może więcej wxmacniaczy pod tym zestawem ,
bardzo ważne aby tak jak mówisz określić gust słuchacza , tego czego oczekuje się od zestawu , możliwe też ,że zwrotka jest skopana i na nic się nie zdają żadne kombinacje ,temat rzeka ...
Adc to dobry glosnik i dobrze wyceniony ,choć "dla mnie" zbyt chłodny i sterylny :)
Gusta gusta i guściki
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Cebanczyk Zobacz postaAdc to dobry glosnik i dobrze wyceniony ,choć "dla mnie" zbyt chłodny i sterylny.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marek1985 Zobacz postaBardzo fajnie z nim zgrywa się sb26adc tylko jest trochę zbyt krzykliwy i mocno daje po bębenkach przy głośnym słuchaniu
Skomentuj
Skomentuj