Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wysykotonowe STX do porównania GDWK-10-200-8-PJ vs T.10.200.8.PCX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wysykotonowe STX do porównania GDWK-10-200-8-PJ vs T.10.200.8.PCX

Dzień dobry. Zastanawiam się, czy będzie znaczna różnica w brzmieniu między tymi głośnikami, obecnie mam małe monitory diy (własna konstrukcja) na średnioniskotonowym HECO HW 100 S-CP 470 i wysokotonowym STX GDWK-10-200-8-PJ. Zastanawiam się, czy warto zmienić STX GDWK-10-200-8-PJ na STX T.10.200.8.PCX , czy raczej różnica będzie nieodczuwalna? Próbowałem już wstawić na moment STX T.10.200.8.ALX, ale brzmienie było zbyt delikatne. Porównywał ktoś może GDWK-10-200-8-PJ z T.10.200.8.PCX ?

Zamieszczone przez rosim Zobacz posta
    Zastanawiam się, czy będzie znaczna różnica w brzmieniu między tymi głośnikami,
    Testowałem oba te głośniki na zwrotnicy Zap Projekt i oba głośniki grały inaczej, najbardziej dało się odczuć inny poziom spl - PCX grał głośniej i ostrzej. Co do jakości ciężko tu coś opisywać przy głośnym słuchaniu te głośniki sypały i grały słabo wyraźnie, mocno znieksztalcaly. Z tych aluminiowych słuchałem jeszcze kilku innych głośników, które miały na pewno mniejsze zniekształcenia przy głośnym graniu i wcale nie były tak bardzo ostre jak PCX.
    Last edited by Flip90; 09.06.2020, 10:35.

Skomentuj

Raczej na głośnym słuchaniu mi nie zależy, bardziej interesuje mnie czy pcx będzie bardziej szczegółowy przy cichym odsuchu od pj

Skomentuj

Wydaje mi się że ALX jest bardziej szczegółowy ale łagodniejszy od PCX. PCX jest ostrzejszy od ALX ale sporo lepszy od PJ.

Skomentuj

PCX z pułapką nie będzie taki ostry.
          Jeśli chodzi o jakość, to na pewno PCX jest lepszy od PC.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            Jeśli chodzi o jakość, to na pewno PCX jest lepszy od PC.
            ale on ma jeszcze starszego PJ

Skomentuj

Ty tym bardziej :)

Skomentuj

Czaruję...
              X