Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subik 2xBEYMA 12BR70 + PA300

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subik 2xBEYMA 12BR70 + PA300

Co myslicie o glosniczku Beyma 12BR70? Mysle o zrobieniu na dwoch takich suba. Glosniczek ma 125W, 8ohm, efektywnosc 94.5dB, fs 35Hz. Mysle nad wsadzeniem ich do obudowy 90L, zestrojonej na 48Hz. Schodzi wtedy do 47Hz przy -6dB. Calosc chcialbym zasilic wzmakiem PA300. I teraz druga kwestia. Jak taki subik mialby sie do drugiego zrobionego na dwoch STX'ach 38-300-8-AE w obudowie 160L, zestrojonej na 38Hz, zasilanego tez z PA300? Nie wiem co wybrac? Na Beymach bedzie mniejszy i latwiej bedzie go gdzies przetransportowac no i bedzie na Beymach:) a na STX'ach wieksza obudowa, wieksze powierzchnie membran, wieksza moc i teoretycznie nizszy bas. Chodzi mi o to zeby bylo nisko, szybko i trzepalo porami w rytm basu:)

[ Dodano: 2005-02-24, 17:25 ]
    P.S. mysle o naglasnianiu sredniej wielkosci pomieszczen, powiedzmy jakies salki gimnastyczne, male imprezki na swiezym powietrzu przy ognisku w cieple letnie wieczory:)

Lukasz pisał o nim na forum, poszukaj to znajdziesz, albo walnij do niego.

Skomentuj

OK, dzieki za info esh0

Skomentuj

poszukaj na forum i pamietaj bez subsonica daleko nie zajedziesz!!!!

Skomentuj

LUKASZ, chyba zdecyduje sie jednak na Beyme skoro piszesz tyle dobrego o tym przetworniku. Mam nadzieje, ze sie nie zawiode?

Skomentuj

pamietaj ze to moja subiektywna opinia

Skomentuj

Witam,
              Sorry, że się wtrącę i może popsuję humor. Tak też, subiektywnie z mojej strony.
              Beyma 12br100 i to jeszcze x2. Pnominal (jednego) tylko 125 RMS; Efektywność to praktycznie prosta pomiędzy punktami 30[Hz] 80 [dB] i 100[Hz] 92,5[dB] (istotniejsze dla subw.); xlin tylko +/-6[mm]; 90 litrów, to raczej za mało; - 6[dB] dla 47[Hz] to raczej kiepsko (tym bardziej dla subw.). Ogólnie, subiektywnie, według mnie po prostu średnio, a nawet słabo jak na 12-cie cali.
              Może wybrać lepiej, tylko jeden, lecz przeznaczony do sub`a głośnik.
              Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

ja tam bym zrobil na jednym POWERKU jak ma byc subik

Skomentuj

ludzie czy wy slyszeliscie te glosniki w akcji? czy tylko gdybacie ja je mialem slyszalem i mierzylem wiem co mowie graja pozadnie

Skomentuj

Dzieki za odpowiedzi ale to juz koniec tematu znalazlem juz glosniczek dla siebie 1xEminence Kappa 15 C. 450W, 4ohm, efektywnosc 103dB (98.2dB przy 200Hz)!!!!! W obudowie 88L zestrojonej na 48Hz schodzi do 47Hz (wiem wiem nie tak rewelacyjnie ale styknie) za to impuls przy 23Hz - 10ms i spada! No i ta idealnie plaska charakterystyka! Do PA300 i jazdaaa! Jak dla mnie zajefajny! Zobaczymy jak w praktyce:)

Skomentuj

dobry wybor

Skomentuj

"P.S. mysle o naglasnianiu sredniej wielkosci pomieszczen, powiedzmy jakies salki gimnastyczne, male imprezki na swiezym powietrzu przy ognisku w cieple letnie wieczory:)" jedną kappą nic nie zdziałaszminimum to 4 takie głośniki (najlepiej 8) i do kazdego własne pa300 ale w mostku.... jak chcesz się tym na powaznie bawić to proponuje 4 głośniki 18calowe (z 15stki basu na świerzym powietrzu będzie jak na lekarstwo)

Skomentuj

Czaruję...
                        X