Cześć
Jestem nowy na forum. Witam koleżanki i kolegów. Czytałem forum, zazdrościłem aż w końcu postanowiłem sam zmierzyć się z tematem.
Po roku nabywania i sprzedawania coraz to nowych kolumn dojrzałem do pomysłu budowy własnych. Zakupiłem książki nt projektowania kolumn, studiuje strony z kitami diy. Potrzebuje jednak jakiegoś punktu zaczepienia. Coś od czego mogę wyjść i poszukiwać informacji. Oto to co udało mi się ustalić samemu z sobą:
- monitor dwudrożny
- średnia wielkość - do 40 litrów
- ciche i średnio głośne granie
- jazz, ambient, klasyka, spokojna elektronika
- pomieszczenie 20-25 m2
- szukam w dźwięku przestrzeni i sceny - po muzykalnej stronie
- mam tęsknotę za holografią AMT Kithara
- budżet ok 5k
Będę wdzięczny za rady i podpowiedzi jak pójść dalej. Gotowy kity? Samemu próbować? Uprosić?
Pozdrawiam
Darek
Jestem nowy na forum. Witam koleżanki i kolegów. Czytałem forum, zazdrościłem aż w końcu postanowiłem sam zmierzyć się z tematem.
Po roku nabywania i sprzedawania coraz to nowych kolumn dojrzałem do pomysłu budowy własnych. Zakupiłem książki nt projektowania kolumn, studiuje strony z kitami diy. Potrzebuje jednak jakiegoś punktu zaczepienia. Coś od czego mogę wyjść i poszukiwać informacji. Oto to co udało mi się ustalić samemu z sobą:
- monitor dwudrożny
- średnia wielkość - do 40 litrów
- ciche i średnio głośne granie
- jazz, ambient, klasyka, spokojna elektronika
- pomieszczenie 20-25 m2
- szukam w dźwięku przestrzeni i sceny - po muzykalnej stronie
- mam tęsknotę za holografią AMT Kithara
- budżet ok 5k
Będę wdzięczny za rady i podpowiedzi jak pójść dalej. Gotowy kity? Samemu próbować? Uprosić?
Pozdrawiam
Darek
Skomentuj