Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer do projektu STX W.15.140.8.MCX + T.10.200.8.PC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer do projektu STX W.15.140.8.MCX + T.10.200.8.PC

Cześć.
    Czekam na dostawę wooferow do projektu STX W.15.140.8.MCX (GDN 14 SCX) + T.10.200.8.PC (lub PCX) - by Pawel S.
    i w tym czasie chcę skonstruować subwoofer.
    Oczywiście budżetowy jak i powyższe głośniki.
    Jaki głośnik możecie polecić? Najchętniej wybrałbym coś z STX.
    Jako uzupełnienie pasma do filmów i muzyki.

Do tego zestawu fajnie by pasował W.22.200.8.MCX_v2 za niecałą stówkę. Bardzo fajny głośnik, nie wymaga bardzo wydajnego zasilania a dużo miejsca też nie zajmuje. Kiedyś miałem suba na starszej jego wersji. Aktualnie u mnie w kolumnach na basie i polecam.
    Później jest ewentualnie wersja 10" W.27.400.8.MC jednak wymaga dużo mocniejszego zasilania. Npu mnie z SUB panelem znanego tutaj szanownego Irka 140W na TDA nie dawał rady. Tak minimum 200W dla niego by się przydało.
    Ogólnie bardziej mułowaty i monotonny dźwięk niż z W.22.200.8.MCX_v2.
    Pytanie do jakiego pomieszczenia to potrzebujesz?
    Podaj trochę danych to pewnie dużo osób Ci tu pomoże.

Skomentuj

Jakie dane są potrzebne?
      Pokój około 16m, Kolumny będą ode mnie jakies 3metry, subwoofer gdzieś koło nich. Ewentualnie po mojej prawej stronie.

Skomentuj

To W.22.200.8.MCX_v2 powinien spełnić Twoje oczekiwania przy tym metrażu jeśli ma to kulturalnie grać.

Przede wszystkim ile chcesz na to przeznaczyć?
        Czy masz jakiś panel do subwoofera?
        Panel też swoje kosztuje a w tym wypadku będzie pewnie droższy niż głośnik.

Skomentuj

Planuje napędzić głośnik wzmacniaczem Irka
          http://www.fratu.pl/irek/?wzmacniacz...tku-tda7294,57

Kupiłem prawie wszystkie elementy lecz nie mam jak wykonać pcb. Dałem ogłoszenie, może ktoś posiada.

Skomentuj

https://m.olx.pl/oferta/wzmacniacz-d...sting%7Cnormal

Napisz do tego człowieka. Robi i sprzedaje takie moduły to może samo PCB sprzeda.

Skomentuj

Dodam jeszcze że głównym źródłem dźwięku będzie komputer z wbudowana kartą dźwiękową.
              Czy do powyższego zestawu jest sens kupować jakąś budżetową kartę dźwiękowa lub dac?

Skomentuj

Czaruję...
              X