Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil Siesta Centralny jako fronty w KD

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tonsil Siesta Centralny jako fronty w KD

Koledzy, pomóżcie bo mam dylemat.

Szukam czegoś do rozbudowy KD 5.1, mój obecny zestaw to :
    -fronty monitory na GDN 15/40/5 + VIFA 25XT na zwrotnicach Irka
    -centralny oryginalna Siesta Center

Chciałbym obecne monitory dać na tył tak jak stoją, ewentualnie podmienić w nich VIFY na te same GDWK 10/80/26 plus zwrotnice z Siest, po tej operacji zostaje mi jeszcze front to obsadzenia, i tu mam dylemat :

opcja nr 1 : robie klony Siest wg oryginalnego projektu

opcja nr 2 : na fronty kupuję jeszcze 2x centralną Siestą, znalazłem akurat nowe po 400 PLN więc bdb oferta

opcja nr 3 : na fronty kupuję jeszcze 2x centralną Siestę j.w. plus robię własne skrzynki tak żeby GDN 15/40/3 dostały skrzydeł (mam nadzieję że zwrotka może zostać oryginalna)

Wiem że to forum DIY więc odpowiedź powinna być 1 lub 3, ale jak Waszym zdaniem poradzą sobie centrale jako fronty? W KD to pewnie nawet lepiej niż zwykłe Siesty ale przy muzyce będzie pewnie już słabo?

Przyznam się że najbardziej po głowie chodzi mi opcja nr 2, z ewentualnym wykonaniem własnych skrzynek w późniejszym terminie.

Czy GDN 15/40/3 bardzo różni się brzmieniowo od GDN 15/40/5 z frontów Siest?

W sumie osobiście kupił bym siesty center na fronty.
    Zrobił bym nowe obudowy pod woferki ale z VIFA 25XT na fronty i jak pisałeś na tył " klony siest sat.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jinesh Zobacz posta
      Koledzy, pomóżcie bo mam dylemat.

Szukam czegoś do rozbudowy KD 5.1, mój obecny zestaw to :
      -fronty monitory na GDN 15/40/5 + VIFA 25XT na zwrotnicach Irka
      -centralny oryginalna Siesta Center

Chciałbym obecne monitory dać na tył tak jak stoją, ewentualnie podmienić w nich VIFY na te same GDWK 10/80/26 plus zwrotnice z Siest, po tej operacji zostaje mi jeszcze front to obsadzenia, i tu mam dylemat :

opcja nr 1 : robie klony Siest wg oryginalnego projektu

opcja nr 2 : na fronty kupuję jeszcze 2x centralną https://speedtest.vet/ https://vidmate.bid/ Siestą, znalazłem akurat nowe po 400 PLN więc bdb oferta

opcja nr 3 : na fronty kupuję jeszcze 2x centralną Siestę j.w. plus robię własne skrzynki tak żeby GDN 15/40/3 dostały skrzydeł (mam nadzieję że zwrotka może zostać oryginalna)

Wiem że to forum DIY więc odpowiedź powinna być 1 lub 3, ale jak Waszym zdaniem poradzą sobie centrale jako fronty? W KD to pewnie nawet lepiej niż zwykłe Siesty ale przy muzyce będzie pewnie już słabo?

Przyznam się że najbardziej po głowie chodzi mi opcja nr 2, z ewentualnym wykonaniem własnych skrzynek w późniejszym terminie.

Czy GDN 15/40/3 bardzo różni się brzmieniowo od GDN 15/40/5 z frontów Siest?

I go this solved,..

Skomentuj

Czaruję...
      X