Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki woofer 8cali z szybkim i mocnym basem ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki woofer 8cali z szybkim i mocnym basem ?

Chciałbym zmienić swoje kolumny z 6,5 cala midwooferem na coś większego bo w pokoju 18m2 brakuje mi basu. Czy tiw200xs będzie najlepszym wyborem? Jest jeszcze w niższej cenie Peerless HDS-205 Nomex, scan speak 22W-8534G00, woofery od seas'a np. L22RN, CD22RN. Sb acoustic nie biorę pod uwagę bo ta niższa seria jest zbyt wolna na basie.

Zamieszczone przez marek1985 Zobacz posta
    Sb acoustic nie biorę pod uwagę bo ta niższa seria jest zbyt wolna na basie.
    Masz na myśli np. SB23NRXS45-8? Z tego co czytałem to był zachwalany.

Skomentuj

Miałem ab17nbac i miał bardzo miękkie zawieszenie i rozlazły bas. To nie tylko moja opinia. Nrx'y na membranie papierowej mają wyższe fs więc powinno być lepiej ale chciałbym coś z twardym i szybkim basem a tanie woofery od sb nie mają chyba najlepszej opini.
      Last edited by marek1985; 07.02.2021, 16:38.

Skomentuj

Zainteresował mnie jeszcze eton 8-402. Ma super twardą membranę ale chyba mniejszy xmax od tiw200xs.

Skomentuj

Poluj na używane Revelatory 18

Rozważałeś Dayton RS225? Wiem że u nas cena niekorzystna w porównaniu z tą z US...

Zajrzyj też w mój wątek ppt. 2x 6.5 cala czy 1x8 cali :)

Skomentuj

Tak, czytałem twój wątek. Teraz słucham z aluminowego midwoofera i bas jest fajny. Dlatego szukam czegoś z twardą membraną. Ciekawe jak brzmi tiw200xs? Czy jego brzmienie jet podobne do aluminiowej membrany? Eton hex podobno jest bardzo lekki i sztywny. Albo zastanowie się nad daytonem rs 8cali aluminium. Słuchałeś go? Ma twardy i szybki bas? Słucham muzyki house.
            Last edited by marek1985; 10.02.2021, 19:04.

Skomentuj

Zamieszczone przez marek1985 Zobacz posta
              Teraz słucham z aluminowego midwoofera i bas jest fajny. Dlatego szukam czegoś z twardą membraną. Ciekawe jak brzmi tiw200xs? Czy jego brzmienie jet podobne do aluminiowej membrany?
              Twarda membrana nie jest wyznacznikiem szybkiego basu.

Skomentuj

No właśnie, temat jest bardziej złożony, bo odbiór basu zalezy od wielu czynników:
                Akustyki pomieszczenia, zwrotnicy (szczególnie w 3 drogach), wzmacniacza, źródła, no i oczywiście głośnika.
                Last edited by jamess8; 10.02.2021, 21:31.

Skomentuj

Poszukam jakiegoś projektu na tiw200xs. Podobaja mi się małe skrzynki. Coś na wzór tego: https://www.lautsprechershop.de/hifi/vision_bs_en.htm

Skomentuj

Czaruję...
                  X