Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sub high end

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

rk, no cóż,nie dziw się.Nasz skromny,typowy polski budżet zmusza do sięgania po głośniki mniej "szybkie".Szarpnięcie się na ES nie należy do naprzyjemnejszych a o serii Air nie wspomne.Ravemaster?No nie wiem.Ogólnie olewając pomiary,dane to klasyfikuje go dużo powyżej Tonsila.Może warto go kiedyś wypróbować?

Skomentuj

no cóż..
      moim zdaniem suby car audio właśnie ze względu na swoją tradycję są troszke lepsze.
      jesli nie te przytoczone wyżej przeze mnie to któryś z modeli Intertechnika tylko to już głośnik do słuchania a nie do rypanki..
      Jesli chcesz moge wstawić parametry i fotkę a i cena Cie przyjemnie zdziwi.. :)

[ Dodano: 2005-03-06, 21:34 ]
      przytoczony tu JL Audio 13W6v2-D4 jest naprawde świetny i to nie ze wzgledu na cene czy wygląd..

Skomentuj

Ja mam es300 w closed no i na mułowatość basu nie narzekam. No ale poczekajmy az pa300 powstanie to wtedy glosnik pokaze pazurki.

Skomentuj

ej, umberto, Ukasz, dajcie luz. czy ja mówię, że wasze hertze są do dupy?
          lubię je, używałem wielokrotnie, teraz też szukam wszędzie starego HS200. to świetne głośniki w swojej klasie. ale jeśli karwantes szuka głośnika hi-end, cena nie gra roli (może wygrał w totka to sorry, ale bez problemu znajdzie znacznie lepsze.

Skomentuj

Jak kolega słucha metalu to porządny wzmak i Beyma Power12 wysoko nastrojona to jest konkretny głośnik i napewno stopa będzie zwalać z nóg, tylko bez wzmaka 300W nie podchodź. Dobry sub poiwinien się spisywać w każdej muzyce.

Skomentuj

rk jest luz

Skomentuj

karwantes, jeśli słuchasz POWER METALU to polecam BEYMA POWER 12 w zamkniętej + mocny wzmacniacz, a najlepiej dwa takie zestawy po jednym na kanał i dość wysoki podział. Wskazana jest korekcja elektryczna bo charakterystyka dość szybko opada.

umberto, wiem że testowałeś ten głośnik. Czy udało Ci się sklepać w nim cewkę? Ostatnio bawię się dwoma takimi i wydaje mi się to mało realne, ale poczekam na większy wzmak.

Skomentuj

ja osobiscie uzytkuje subika na dwoch xlsach w malej skrzybni closed mala to obecnie kolo 40 l z pelna korekcja niektorzy mowia ze jest to fhi endowa konstrukcja moze i tak ale same glosniki dobre nie gwarantuja hi endu to sa lata doswiadczen, przemyslen osluchow osoba poczatkujaca nie jest w stanie zrobic chodzby sredniego subika bo tu trzeba sie osluchac ja np za jeden ze wzorcow brzminiowych uwazam beyme power 12 hmmale to juz jest glosnik nie dla amatora bo w zasadzie nawet 300W nie robi na nim wrazenia a i elektronika to nie moze byc cos zwyklego dlatego ucieklem od niego nie potrafie na tym poziomie wykorzystac jego potencjału moze w przyszlosci wzmak cyfrowy kto wie!!!

co do rozmowy o herzach czy innych perlessach nie wiem czym tu sie podniecac to maowka i w stanach jest to klasa najnizsza u nas traktowane sa jako bustwa ale to jest troche lepsze od alfredow i nie wyrownia sie niczym nadzwyczajnym

na koniec napisze nie wazne sa az tak glosniki wazna jest cala reszta bo to wlasnie dzieki niej konstrukcja staje sie hi endowa

a subwoofer hi end hmm jak bym mial z 10 000 wolnego moze i bym cos zlepil

ostatnio bylem w stanach i widzialem wytwory manufaktorek z magnesami wiekszymi od koszy!!!! ktore mialy deklarowane ponoc 14 hz FS!!!!! przy spl na poziomie 96 dB i mocy 700W i to moglab y byc hi endowa konstrukcja no ale glosniczek u nich kosztuje bagatela kolo 4000 $
                  ps dla mnie herz to przereklamowanan masowka fakt wyszlo im kilka wooferkow ale nie ma nad czym sie "spuszczac"

Skomentuj

LUKASZ jak zwykle zarozumiały !

Skomentuj

ach to pisanie bezzwzrokowe jak zanalizuje tekst to szok co ja tam napłodze

Skomentuj

Lukasz co miales na myśli pisząć "wzmak cyfrowy" ?? Co do Powerka12 to się zgadzam to naprawde pożądny głośnik

Skomentuj

pewnie o taki wzmak ktory przetwarza sygnal w systemie zero- jedynkowym.....

Skomentuj

Tak tylko teraz jak cos jest cyfrowe to jest takie hmm jakby to ująć na topie, ja sobie kupie cyfrową golarke

Skomentuj

wzmaka cyfrowego z tego co wiem nie jestes w satnie zrobic samemu dostepne sa jedynie kity w usa

a cyfrowy hmmm nie zaglebialem sie do konca w to wiem tylko ze sa to bardzo wydajne wzmacniacze, mocne a zasade ich dzialania pomine bo sam dlugo nad tym siedzialem zanim zrozumialem na "chlopski rozum" a nie chce napisac cos nie tak poszukajcie na elektrodzie tam o tym bylo troche napisane jak kogos interesuje mam gdzies angielskie testy i opisy kitow

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
                                wzmaka cyfrowego z tego co wiem nie jestes w satnie zrobic samemu dostepne sa jedynie kity w usa
                                LUKASZ, co ty za bzdury opowiadasz. wróciłeś, czy już jesteś w stanach "czy mesoncze" i nie mógbyś wrócić do polski?

Skomentuj

Czaruję...
                                X