Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomocy przy budowie malego sub-a do samochodu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomocy przy budowie malego sub-a do samochodu

Witam

Posiadam głośnik Tonsila GDN 20/40/8albo12 (nie widac bo ztarte) i wymienioną w nim membrame. W duzej obudowie gra całkiem ładnie, ale ja go potrzebuje do samochodu więc chciałbym, żeby ktoś mi wyliczył jakąś małą obudowe b-r, ponieważ nie znam się tak bardzo na budowie subwooferów i kolumn :/, mam zamiar napędzać go wzmacniaczem Magnat Classic 480 jednym kanałem albo dwoma (w mostku). napiszcie też co sądzicie o tym wzmacniaczu. Z góy dzięki.

oh wiec jeżeli głośnik jest po regeneracji to nie masz szans bez pomiarów znaleźć jego parametrów wiec nie ma szans na opbliczenie obudowy br ( ewentualnie http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic143491.html ) jeżeli już masz coś robić to zamknięta ale z drugiej strony taki głośnik chyba nie za bardzo sie nadaje do subwoofera

proponuje poczytaj troche postów , w razie czego użyj wyszukiwarki, wyznacz ile kasy możesz przeznaczyć to na pewno ci pomoge w wyboże głośnika i w obliczeniach

Skomentuj

wywal glosnik przez okno nie nadaje sie do samochodu

pedz do sklepu kup glosnik alpharda LW800 albo od razu lepiej dwa
      jeden wsadz w jakies 20 l BR strojone na jakies 50 hz i jazda bedzie kiepsko ale lepiej jak z tym wynalazkiem

Skomentuj

Czaruję...
      X