Poradzie prosze jak mam zrobić dobą kolumne 3 drożną tak żeby para nie przekraczała 300zł materiały mam koszty to tylko głośniki i zwrotnice poprawcie mnie jeżeli coś namotałem chciałbym żeby te kolumny były wysokie (może kotś zażuci jakiś projekcik:) )Żeby wszystko ładnie ze sobą wspópracowało i ładnie grało. może macie jakies ciekawe pomysły.....
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaka kolumna i głośniki......
Collapse
X
-
ja również mam dobry humor więc nie bede krzyczał ale pawek88'u ale jeżeli robisz kolumny to oprócz sumy 300zł powinieneś podać jaki masz pokój czy to bedą do kina choć predzej do muzyki czym to byś zasilał (czy masz mocnego wzmaka) czy lubisz słuchać głośno czy zależy ci na jakości
--->za tacene myśle tylko stx ewentualnie tesla i to 2drożna i na dodatek to wyjdą raczej satelitki nie kolumy czyli nie bedą za wysokie pozatym nie chce reklamować ale na stronie www.audiomania.info jest dział konstrukcje i możesz tam zajżec co ludzi sobie składają
w sumie za 300 to już lepiej na allegro byś się rozejrzał:):):)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez zajaranyyja również mam dobry humor więc nie bede krzyczał ale pawek88'u ale jeżeli robisz kolumny to oprócz sumy 300zł powinieneś podać jaki masz pokój czy to bedą do kina choć predzej do muzyki czym to byś zasilał (czy masz mocnego wzmaka) czy lubisz słuchać głośno czy zależy ci na jakości
--->za tacene myśle tylko stx ewentualnie tesla i to 2drożna i na dodatek to wyjdą raczej satelitki nie kolumy czyli nie bedą za wysokie pozatym nie chce reklamować ale na stronie www.audiomania.info jest dział konstrukcje i możesz tam zajżec co ludzi sobie składają
w sumie za 300 to już lepiej na allegro byś się rozejrzał:):):)
Mam pokój 14,5m^2 mam wzmacniacz 2*100 te kolumny będą wspierane jeszcze przez subwoofer 150watt w sumie zależy mi na jakości ale czasami też chciałbym przywalić słycham dance i techno.... poradzie mi konkretne głośniki. A i jeszcze jedno jak sobie licze objętość kolumn programem win isd to wychądzą mi koplosalne objętości więc.... niewiem jak zacząć prosze pomóżcie....
Skomentuj
-
no jeżeli masz subwoofer to nie porzebujesz czegoś strasznie mocnego przy tym zasobie funduszy to najlepiej niskośrednio 2way (lub nisni i sredni 3way) tesla http://www.empire.com.pl/glosnik.htm a na wysoki tonsil np GDWK 9/... ja mam 9/80 i jestem zadowolony bo do głośnej muzyki to stx a jak masz mocny wzmak to spokojnie możesz je kupować
a winisd podaje przykładową obudowe taką żeby charakterystyka była jak najbardziej liniowa w okienku z litrarzem sam możesz wipasć pożądaną objętość i zobaczyć co sę stanie z charakterystyką instrukcja obsłygi sie kłania:P
Skomentuj
-
Więc tak,sluchaj rad dobrego wuja:
kup glosniki Heco na allegro - cena 70zl sztuka (od biedy mozesz dac 2x heco na kolumne) ,lub mozesz zaiwestowac w monacora sph 170 cena 136zl sztuka
zlap sie na zamowienie z Holandi (na tym forum) i dostaniesz np za ok 80zl Vifke D27,która jest o 10000 nieb lepsza od czegokolwiek co jest u nas dostępne do 130zl/sztuka.
wybór należy do Ciebie drogi kolego,ale w zasadzie jak zrobisz cosik innego to będzie to wręcz glupie . a co do zwrotnicy,parametrów to jak dobrze poszukasz to znajdziesz (klania sie forum Lukara) .
Skomentuj
Skomentuj