Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Potrzebne wzory !!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Potrzebne wzory !!!

Potrzebuje wzory do wykonywania wykresów częstotliwościowych głośników w danej obudowie (to co generuje WINISD), oraz wszelkich innych wzorów do wyliczania pojemności obudów różnych typów, do strojenia kanału bass reflex oraz do wyliczania parametrów cewek i kondensatorów w zwrotnicach.
    Szykuje się termin podania tematu pracy inżynierskiej (studiuję informatykę, specjalizacja programowanie), a ja wymyśliłem sobie że napisze programik w stylu WINISD. Jeśli skompletuje wszystkie wzory będę mógł zgłosić temat. Bardzo proszę was o pomoc, może ktoś jest w posiadaniu takowych wzorków niezbędnych do napisania tegoż programu.

Wszystko oprocz wzorow na wykresy jest podane na stronie glownej w odpowiednich artykulach...

Skomentuj

No właśnie wszytskie oprucz wzorów na wykresy, a wzory na wykresy sa mi niezbędne bez nich będe musiał porzucić pomysł pisania tego programu.

Skomentuj

wzory są proste głównie liczą się tu przeksztaucenia matematyczne. obudowa closed to poprostu filtr 12dB/okt a BR chyba 24dB/okt tak samo nalezy przeanalizować obudowe BP dobroć filtra to poprostu dobrć głośnika w obudowie a częstotliwość podziału to poprostu Fb reszta to czysta matematyka

Skomentuj

chcesz wzory to wejdz na moja stronke www.kolumny.prv.pl wejdz na glosniki i tam w tym dziale masz schematy elektryczne glosnika bez, w obudowie zamknietej i B-r oraz jak policzyc kazdy z elementow schematu, pozniej tranformata Laplace'a i jedziesz, mam cos takiego gdzies rozwiazane dla obudowy zamknietej gotowa funkcje nawet rysowalo wykres, ale teraz zasadnicze pytanie po co ?? skoro jest juz WinIsd ameryki nie odkryjesz bo po co otwierac otwarte dzrzwi :)

Skomentuj

Przeciez kolega pisal - potrzeba na prace inzynierska z infy... Czytac nalezy uwaznie...

Skomentuj

no przepraszam rzeczywiscie nie zauwazylem to jeszcze lepiej skoro inzynier to chyba wie jak to policzyc na podstawie schematow elektrycznych na podstawie tego moze sobie wyliczyc odpowiednie funkcje i po sprawie jak nie umie to lipa nie inzynier ;-)

Skomentuj

Czaruję...
              X