Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stx gdn 17 80 4 ss vs tonsil 16 50 6

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Stx gdn 17 80 4 ss vs tonsil 16 50 6

--------------------------------------------------------------------------------

Witam
    pozmienialy mi sie troche plany na temat kolumienek a mianowicie:
    w win isd w obudowach 40 l porownywalem tonsila 16 50 6 i stx gdn 17 80 4 ss szeregowo byla to obudowa br zstrojona na 35 hz
    najnizej schodzily stxy f3 wynosilo okolo 48 hz(lub 38 juz niepamietam)
    a u tonsila f3 wynosilo okolo 55 hz(moge sie mylic)
    wiec jakie sa wasze propozycje co wybrac? tonsila czy te stxy ? cenowo mi wyjdzie tak samo wiec pytam was bop sam niewiem
    wysokotony glosnik to najprawdopodbniej bedzie vifa dx25 tg tylko teraz pytanie czy oplaca sie ja kupowac jesli bedzie to gralo z tymi stxami lub tonsilem?
    pozdrawiam-hehe ale sie rozpisalem
    czekam i dziekuje za wszystkie odpowiedzi

P.S
    (screeny i wszystkie info np. strojenie itp jesli sie pomylilem to poprawie jak wroce ze szkoly)

lepiej tonsil!!

Skomentuj

moze jednak troche bardziej szersza wypowiedz?
      pozdro

[ Dodano: 23-03-05, 09:25 ]
      moze jakies argumenty czy cos..... jakas rada na temat obudowy itd? br closeD? jakies podpowiedzi? i czy oplaca sie montovac vifadx25tg z tymi tonsilami? czy moze cos tanszego...

Skomentuj

tonsilowi lepiej wychodzi średnica, stx ogólnie gra kiepsko, to nic że niżej zejdzie, zresztą jeśli będziesz miał subwoofer, to niskie zejście w kolumnach się nie liczy.

Skomentuj

Jesli bedziesz mial wysokotonowca na poziomie Tonsil lub lepszym to nie doidawaj do STXa, szkoda by bylo.

Skomentuj

po 1 niebede mial subwoofera
            po 2 niepowiedzialem ze mam juz te vify!

Skomentuj

Dlatego Ci podpowiadamy.
              Nie gniewaj sie ze odpowiadamy na pytania

Skomentuj

po 1.... a czy ktos powiedzial ze sie gniewam?? :P
                ok klamka zapadla...... tonsil 16 50 6 i vifa dx25tg
                teraz pytanie co myslicie o tym zeby wsadzic go w br 25 l @ 50 hz

Skomentuj

Tasior, lepiej mieć trochę mniej basu niż do dupy średnicę...
                  pozatym, to co widzisz na symulacjach, wcale nie jest zgodne z rzeczywistością...

Skomentuj

na zdrowy rozsądek - wsadzać głośniczek 16cm do pudła 25l ???? pomyłka daj 15-17l i dosyć

ja zasadniczo patrzę na wyliczenia z programów ale nie trzymam się ich kurczowo, lepiej na wyczucie to zrobić

Skomentuj

michu, to ja wsadze ten glosnik do 25 litrow a ty do 17 i zobaczymy jak beda grac :]Slyszalem ten glosni jak gra w 17 litrach i powie ze garl do dupy:/od razu bylo slychac ze jest za mala buda:p

Skomentuj

Czaruję...
                      X