Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"łamany" b-r jak zachowac wymiary.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

"łamany" b-r jak zachowac wymiary.

Witam.

Szukałem, czytałem i dalej nie mam pewności. Sytuacja jest taka. Muszę zmieścić rurę długości 43cm fi10cm w obudowe o długości 40cm, jak widać jest to niemożliwe :). Zostaje mi jedynie "złamać" br np o 90 stopni i będzie OK. Pytanie tylko jak to wyliczyć. Ja sobie wymyśliłem tak, że chodzi o to aby objętość rury b-R byla ta sama. Czyli np biore taką rurę 43cm fi 10cm prostą, sypie do niej np piasek, buduje 2 rure łamana i obcinam jedną z końcówek tak aby ilość piasku w jednej i drugiej była ta sama. Mylę się czy myślę dobrze ?

Kombinujesz jak koń pod gorę Jesli stosujesz łamany tunel, to jego długoscią jest jego os symetrii.

Skomentuj

po prostu zmierz największą i najmniejszą długość ścianki i wyjdzie Ci średnia

Skomentuj

w sumie macie racje :) ...ale pomysł z lirażem tez jest poprawny chyba :) ...nie mniej jednak tak jak mówicie będzie prościej THX.

Skomentuj

w przy[padku lamanych tuneli pojawia sie problem wyliczenia jego dlugosci najlepszym sposobem sa pomiary!!
          proowalem bez i wyniki mijaly sie znaczaco z zakladanymi

Skomentuj

LUKASZ, To mnie zmartwiłeś. Mówiąc o pomiarach masz namyśli pomiary workshopem ?

Skomentuj

Czaruję...
            X