Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czy qts ma wplyw na dzwiek?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

czy qts ma wplyw na dzwiek?

czesc
    tak wlasnie patrzylem na parametry glosnikow i znalazlem wpisany qts przy glosniuku sredniotonowym (arp w zamknietej obudowie odrazu)

czego sie spodziewac po glosniku sredniotonowym z wiekszym qts a czego zmniejszym

pomijajc wplyw obudowy (np obie zamkniete), jaki wplyw na dzwiek ma qts, oprocz oczywiscie f3.

pozdrawiam serdecznie, wojtek

qts jest raczej wielkoscia przypisana do glosnikow niskotonowych zreszta wiewsz jaki tam ma wplyw

co do sredniotonowek to jest to parametr pomijalny jest on raczej wypadkowa ktora powstaje podczas mierzenia fs
    faktem jest ze jest powiazany zee sztywnoscia zawieszenia konstrukcja cewki glosnika i ogolny plan
    przy glosnikach sredniotonowych nie zwracał bym na to raczej uwagi

Skomentuj

Teoretycznie inna dobroc powinna byc uwzgledniana przy wyborze nachylenia filtru, jednak praca sredniotonowca nie obejmuje zakrezu czest rezonansowej wiec nie powinno byc wiekszych problemow.Chyba ze ch-ka naturalna (bez filtru) jest nierowna to nalezy to wziasc pod uwage przy projekcie.

Skomentuj

Panowie!
        Co wy?
        Skoro niektórzy goście słysza róznice miedzy kablami cyfrowymi i potrafia powiedziec w która strone lepiej przewodzi kabel od głosników to taki parametr na pewno nie ujdzie ich uwadze. Zdecydowanie!!

PS
        :-))))))

Skomentuj

ditomek, co ma znaczyc twoj post??

Skomentuj

dobra juz nic nie gadam :)
            miało być smiesznie, tylko ze spaliłem :(

Skomentuj

ps kable maja swoja kierunkowosc wiem sprawdzilem gra inaczej

Skomentuj

cyfrowe też ??
                Ja na przykład nie zauważyłem żadnej róznicy przy zmianie kabli w kolumnach, może dlatego ze mam za cienki sprzet. Obecnie mam Nakamichi (jesli wierzyc napisom na kablach)
                Pozdrawiam

Skomentuj

kto mi Siltecha zasponsoruje ?? :P (od biedy może byś Ixos )

Skomentuj

Czaruję...
                  X