Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

PROJEKT Z AKUSTYKA NA VIFIE PLS O WASZA OCENE

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

PROJEKT Z AKUSTYKA NA VIFIE PLS O WASZA OCENE

Jak w temacie
    http://www.akustyk.com.pl/projekty/2A2.html
    co o tym zestawie sadzicie - cena bez obudowy 2200PLN
    Obudowe zrobie sam przod lity dąb 4 cm reszta płyta stolarska fornirowana dębem
    Zastosowanie: stereo plus kino domowe (przód) , subwoffer Bose, central i tył JBL SAT (ale chyba zmienie central na coś na małej Vifie)
    Zalezy mi na dobrym stereo i patrząc na dynamikę i pasmo wygląda nieźle aczkolwiek pzry słuchaniu koncertów na DVD tez przyda się niezły przód (a jak bedzie dobry to i środek na Vifie doprodukuje)

Czy walczyć z Vifą czy brać się za scan speeka oto jest pytanie

za te pieniazki złozyl bym sobie juz troche lepszy zestawik
    ten oparty jest o dunskie kolumny z seri dana ogolnie srednio zestaw bardzo klasyczny oceniam go na jakies 3+ w skali 6 stopniowej

pozatym jan ie oruzmiem twojej koncepcji przod inny tyl i center inny jak ma tyo grac jak to zegrasz??

sprzedaj JBL doloz uzbieraj z 4 000 i za takie pieniazki zlozysz juz cos o pozadnym wykopie zgrane ze soba!

bogdanb, ps bez zestawu pomiarowego i tak duzo nie wywalczysz!!!

Skomentuj

Roznicowanie glosnikow w centalnym i przednich to duzy blad. Wiele razy dzwiek plynnie przechodzi z jednej strony przez centalny na druga strone i wtedy slychac zmiene brzmienia. To jest nie do zaakceptowania w wysokiej klasy sprzecie.

Skomentuj

Sorrki juz wyjaśniam
        JBL SAT to takie małe plastikowe "pierdziawki" (centralny też ale kupiłem to żeby mieć 5.1) a mi chodziło o zgranie 2 nowych przodów na Vifie z dodatkowym centralem który na Vifie uszyje (jeżeli kupie i zrobie zestaw z akustyk com pl). Chciałbym mieć dobre kolumny do stereo plus central "kompatybilny" z przodem. Niestety to czego słuchałem w sklepach typu Media Market (nawet ELAC czy JBL - głosniki centralne) nie daje mi satystfakcji szczególnie w relacji cena/jakość nie mówiąc o brzmieniu oferowanych w komplecie zestawów stereo.
        Jedyny powód mojego zainteresowania to gotowy (i jak piszą sprawdzony) projekt o podobno niezłych parametrach. Jeżeli uważacie że za ca 2200 PLN można kupić kit do zestawu stereo, który jest waszym zdaniem lepszy to Pls. o namiary. Pokój ma 22 m kw
        a jeżeli chodzi o słuchanie to CD i głównie muzyka z DVD (dlatego powinien byc także projekt centrala).
        Jestem w stanie wykonać kazdą obudowę samodzielnie chodzi mi tylko o projekt i kit a także o satysfakcje że coś wykonałem samodzielnie.
        Nie mam ochoty na pomiary i zestay pomiarowe - może kiedyś dlatego szukam gotwców

Pozdr

BB

Skomentuj

ak już , to ja bym stuknął cośna Aurumie + ten pierścień Vify. Co do zestawu pomiarowego to nie do końca , tyle że może łatwiej by Ci było...ale opinie sa różne. Ja np. nie uznaje SW. Nie mówie ze pomiar jest złe ale nie SW, przejechałem siena tym poprostu. Też jestem zdania żebyśsobie sam robił. Patrząc jużna same pudła , na pewno jak będizesz sam robił, to te kolumny bądą stabilniejsze, grubsze, cięższe czyli na +. Poza tym masz szeroką game przetwornikó do tego.

Skomentuj

Czaruję...
          X