Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

BEYMA 8BR40

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

BEYMA 8BR40

Welcome. Tym razem zapytam nie o STX'a a o Beymę 8BR40 to model który mnie zainteresował (po krótkiej rozmowie z esh0 który teraz jest dostępny na gg ale urwał mi się z nim kontakt [gdzie Ty jesteś ?] ). http://www.elmuz.com.pl/beyma/8br40.htm -tu są parametry Chciałbym się zapytać czy ktoś z Was słyszał jak gra ten głośnik. Nie piszcie mi że na suba się nie nadaje bo nisko nie zejdzie bo to tylko do muzyki. Wystarczy mi od 40 Hz w góre aby porządnie grał. Myślałem zapakować go w closed - ma on dużą efektywność więc "dopalenie" głośności nie będzie mi potrzebne a br dużo mu nie dodaje (może będzie więcej basu ale bardziej podoba mi się gra głośnika w zamknietej pace). Powiedzcie mi jeszcze jak u niego z wytrzymałością mocową. No to tyle

PozdroO

Overclocker, jak Ci ceweczki nie rozklapie to będziesz super hiper zadowolony.Ściśnij go w ciasnej budce co aby sie bardzo z x maxem nie rozbrykiwał i będzie gut.One nie lubią dużo przestrzeni za membraną.Tylko nie licz na niski bas,predzej będzie kick bas.To już taki urok beymy.
    Ale fajnie klepie,może być.

Skomentuj

Planuję 20-25 litrów więc chyba się nie rozleci, coo ? Na niski bas jak już pisałem nie liczę, bardzo lubię porządny wykop :)

[ Dodano: 2005-04-02, 11:16 ]
      Nikt więcej nie miał doczynienia z tym głośnikiem ? :/

Skomentuj

mam ten glosniczek jest to wg mnie super wybor

dlaczego popierwsze
        mozna go wysterowac tda i to z duzym zapasem

fakt ze jest bardzo miekki wiec wypada go wsadzac w mala budke zamknieta ja mam go u siebie jako subik do komputerka w 20 l closed z lekka korekcja na 40 hz gra rewelacyjnie ale filtr subsoniczny to podstawa

jest to raczej glosnik szybki o konturowym basie twardych zarysach i stopsunkowo duzej szczegolowosci ale nie popadajmy w samozachwyt w zasadzie moze naglosnic efektywnie pomieszczenie do 12-15 m kw

Skomentuj

Decyzja zapadła - kupię ten głośnik już wkródce i podzielę się wrażeniami - tylko niech ktoś coś jeszcze napisze abym potem temat znów poszedł na górę

PozdroO

Skomentuj

Temat Up overclocker mozesz teraz pytac..... lol
            Pozdro

Skomentuj

Dzięki Tasior

Chciałem się jeszcze zapytać czy teoria aż tak bardzo mija się z praktyką. Na GG rozmawiałem z Lukaszem o tej beymie powiedział mi że zejdzie do 40Hz przy -3dB - w budzie 20L closed. Tymczasem z obliczeń ze wzorów i symulacji w WinISD wynika że te 40 Hz beyma uzyska przy -8/-9dB... czyli niezbyt różowo ... To co mam sobie policzyć średnią z tego co mi Lukasz mówił i z teorii ?

PozdroO

[ Dodano: 2005-04-09, 22:48 ]
              tak czy inaczej nie przestraszyłem się mocno tego spadku i do stx'a nie wrócę (chyba że zrobią coś fajnego typowo do closed 20 cm [MILI PANOWIE Z STX JA NIC NIE SUGERUJĘ ALE TAKI GŁOŚNIK BY SIĘ PRZYDAŁ BO TEN 20/80 TO LIPA Z UWAGI NA SPL ]) - czas na coś innego

Skomentuj

Overclocker, ogólnie kickbas wyśmienity,z energią.Ja miałem odczucie żeby dołączyć do niego coś co niżej zagra i uzupełni pasmo.Ale to tylko moje odczucia,nie każdy woli najpierw czuć a dopiero usłyszeć
                Ogólnie beyma jak beyma,twardo,rzeczowo,bez ściemy.Ale i bez dołu niestety.Zalezy co kto lubi.

Skomentuj

pamietaj ze wykres a realny odsluch to co innego ja opowiadam to co slyszalem

Skomentuj

Czaruję...
                  X