Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

żółty tonsil

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

żółty tonsil

czy wiecie kiedy będzie dostępny głośnik wysokośredniotonowy z membraną z biocelulozy? Bo podobno to taka rewelacja, a tonsil nadal milczy. Może jeszcze go testują ??choć głośniczek ma już parę lat...

Ja też kiedyś czytałem o projekcie nowej "super" kolumny. Ma mieć ponad 200 cm wysokości i właśnie taki głośnik

Skomentuj

no tak... to było w kwietniowym Audio. Myślałem że sobie jaja robią, ale na stronce tonsila jest ten artykuł do teraz i to z małymi sprostowaniami.
      A ta kolumna to będzie prawdziwe monstrum i będą tam dwa takie głośniki

a tak przy okazji... czy wam też się wywala strona tonsila???????
      www.tonsil.com.pl
      bo mają jakiś błąd w skrypcie czy coś i u mnie się wysypuje galeon, mozilla, konqueror, u kumpla też firefox.
      nie wiem jak jest z IE ale opera działa.

Skomentuj

U mnie działa a co do tonsila i jego głośnikó to tylko patrzeć jak sie sprzeda i nikt nie usłyszy o polskim producencie.

Skomentuj

nieeee... nie sprzeda się...teraz szykują odnowę (z którą ogłaszają się chyba rok) i jakieś nowe hiciory rynkowe, które pobiją Altusy w ilości sprzedanych sztuk
          Ciekawe kiedy trafią do sklepów te monstra
          http://www.tonsil.com.pl/events_frame.htm
          rozmiarami to chyba pobije Grande Utopia

Skomentuj

tak czy siak bedzie to dalej tonsil

Skomentuj

Polityka tonsila jest jaka jest. To że zrobią coś dobrego nie znaczy że bedzie sprzedawane w polsce. Tak to już jest że głośniki tonsila trzeba zciągać z niemiec. Bo w polsce oficjalnie nie mozna dostać. A to co mają w ofercie nie zmienia się zbytnio.

Skomentuj

Na pewno najpierw zobaczymy te nowe glośniki w jakieś konstrukcji a później być może w sprzedaży. Ich cena może być na tyle wysoka ,że niewiele osób się zdecyduje. Chyba nikt nie sądzi ,że tonsil bedzie te głośniki sprzedawał po cenach podobnych do obecnych .

Skomentuj

no ale może będzie warto, bo ten głośnik ciągnie (podobno) od 500 do 22000Hz ciekawe tylko jak rówonomiernie. Do tego ma wysoką efektywność no i możnaby robić dwudrożne konstrukcje na trochę większych basowcach.

Skomentuj

Zamieszczone przez Zygmunt
                    no ale może będzie warto, bo ten głośnik ciągnie (podobno) od 500 do 22000Hz ciekawe tylko jak rówonomiernie. Do tego ma wysoką efektywność no i możnaby robić dwudrożne konstrukcje na trochę większych basowcach.
                    vifa xt teoretycznie ciagnie od ok 2khz (zakladając ze tniemy dwie oktawy wyzej od fs (a ma fs=500hz) ale jakoś kazdy tnie wyzej bo podobno ma znaczne zniekształcenia harmoniczne.. . Jak sie nie lękasz i chcesz 20cm nisko-średnio to mozesz spróbować...

Skomentuj

Czaruję...
                    X