Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głebokość czy wysokość ???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głebokość czy wysokość ???

Witam, mam glośnik firmy Beyma model 12 BR70 - 02 045, program wyliczył mi objętość obudowy na 131,27 l . Szerokość kolumny bedzie miala 38 cm, i teraz żeby litry się zgadzały to zrobić wyższą kolumne czy głebszą a niższą ??? na co postawić? na głębokość czy wysokość? jest jakaś różnica ? dodam że zależy mi bardziej na basie :) do tego mam gwizdek i średniak Tonsila, pozdrawiam.

Nie czytales nic o wyliczaniu obudowy, a info znajduje sie na stronie glownej. Zrob ot niezwlocznie.
    Po za tym obudowa za duza jak na ten przetwornik.

A i jeszcze jedno gwizdek ma czajnik i policjant heheh :)

Skomentuj

To nie program wylicza. To właśnie TY ustalasz jaką chcesz mieć wielką budę, zmieniając jej rozmiar patrz na charakterystyki czy Ci odpowiadają, a jednocześnie zwracaj uwagę na impuls (w obudowie BR). Proporcje przyjmij sobie jakie chcesz, nie ma znaczenia.

Skomentuj

odpowiadam na pytanie zadane w poście:
        nie ma znaczenia czy wysoka czy głęboka bo ciśnienie akustyczne w obudowie będzie wszędzie takie samo, pod warunkiem że nie będzie ekstremalnych wymysłów.

Skomentuj

Proporcje możesz sam doibrać, z tym że obudowa nie powinna być za płytka. Niestety fala akustyczna odbija się od tylnej ściany i wraca do membrany, czasem może to popsuć odtwarzanie niskich częstotliwości, szczególnie w głośnikach o miękkim zawieszeniu czyli dużej podatności. Myśle że głębokość 25 - 30 cm jest wystarczająca, ewentualnie możesz ją mocniej wytłumić na tylnej ściance.

pozdrawiam

Skomentuj

jak obudowa będzie głębsza, to będziesz miał też głębszy bas

Skomentuj

zygmuś znów zabłysł twój intelekt!
              pożałowania godny jesteś stary! 866postów i każdy gówno warty.

Skomentuj

a co Ty się tak mnie czepiasz??

Skomentuj

bo mi szkoda Cie i sprowadzam Cie na lepszą drogę

Skomentuj

no dobra... poczekam aż Ty napiszesz coś mądrego i zabłyśniesz intelektem...
                    pamiętaj, że nie jesteś najmądrzejszy na forum...

Skomentuj

magik gdybys byl na tej super drodze na ktora chcesz sprowadzic Zygmunta to nie napisal bys tych 2 postow wyzej,

wogole kto ci dal prawo do osadzania cudzych postow haha, pozdro

Skomentuj

proponuje stworzyc dział pogadajmy sobie!!! i wtedy sobie pogadacie i nie bedzie narzekania na ludzi ze nie uzywaja opcji szukaj, bo jak chce sie cos znalezc to pelno takich bzdurnych postow i cezko o jakies konkrety, usune swoj post jutro!!

Skomentuj

Czaruję...
                        X