Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wykresik:)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wykresik:)

http://www.stx.pl/charakterystyki/GD...0-6-SW-ALL.jpg

czy ktos mi wyjasni gdzie ja moge ciac ten glosnik?? bo na wykresie to nie bardzo widze:) a jak mi wskazecie to przeanalizuje:) dzieki za odp. pozdr

hmmm 3-4 khz.?
    pozdrawiam

Skomentuj

ja bym wogóle nic nie obcinał ... bo nie ma co :) glosnik praktycznie sam sie filtruje :)

Skomentuj

esteiksy już tak mają...grają do 2,5 - 3 kHz(w dodatku bardzo nierówno) i dalej przepaść... nie mam pojęcia jakiego wysokotonowca możnaby do tego dać...

Skomentuj

Tasior 3-4 nie. JA bym dal niecale 3.

Skomentuj

zauważyliście dziwną regułę w wykresach charakterystyk głośników stx? W okolicach 700 - 900 Hz jest dołek. Widać go w charakterystykach większości głośników (nie sprawdzałem wszystkich). Czy jest to może rzecz charakterystyczna dla STX czy może winika z jakichś błędów przy pomiarach??

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
              Tasior 3-4 nie. JA bym dal niecale 3.
              Ja bym dal 3-4... przy niecalych 3 wysokotonowiec niewyrobi, no chyba ze 3-drozne.

[ Dodano: 2005-04-11, 15:14 ]
              Ja bym dal 3-4... przy niecalych 3 wysokotonowiec niewyrobi, no chyba ze 3-drozne.

Skomentuj

I to nie byle jaki dołek w tej charakterystyce, czasami 10dB.
                Rzeczywiście ciekawe.

Skomentuj

moim zdaniem oni coś knocą w tych pomiarach - mi wychodzą lepsze albo gorsze ale najczęściej bez tego dolka :)

Skomentuj

Czaruję...
                  X