mam pytanie pewnie nie raz tu zadawane ale nie mam za duzo czasu i chce sie dowiedzieć co powoduje umieszczenie rurki bass-reflex na spodzie odudowy= powietrze z niej wychodzące bedzie uderzac o podłoge;czy cos to wnosi słyszalego ??jak tak to co?(chodzi mi o subwoofer domowy) z góry dziekuje i przepraszam za ten temat
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
czy umieszczenie rurki bass-faflex na spodzieObudowyCosRobi?
Collapse
X
-
Re: czy umieszczenie rurki bass-faflex na spodzieObudowyCosR
Zamieszczone przez Finomasmam pytanie pewnie nie raz tu zadawane ale nie mam za duzo czasu i chce sie dowiedzieć co powoduje umieszczenie rurki bass-reflex na spodzie odudowy
pozdrawiam
Skomentuj
-
Finomas, umieszczanie wylotu bass refleks w kierunku do jakiejś płaszczyzny zawsze powoduje pewne podbicia, które mogą być odbierane pozytywnie i negatywnie, mogą być przyjemne jub mniej. Jeżeli bass refleks mamy na tylnej ściance to w/w podbicia możemy że tak powiem regulować przesuwając kolumne /suba dalej lub bliżej ściany:), kiedy bass refleks skierowany w np.podłoge to mniej słychać niemiłe zawirowania i odgłosy powietrza z małego wylotu br. to gdzie umieszczemy bass refleks zależy od naszych upodobań, ja preferuje br na frontowej ściance przy głośniku:)
aha jeszzcze zależy czy masz dywan czy parkiet
Skomentuj
Skomentuj