Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sub 24l na Tesli 226/05/8 - oto jest pytanie...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sub 24l na Tesli 226/05/8 - oto jest pytanie...

Witam!

Mam pytanie: chodzi o Teslę ARN 226 05/08

Tak to wygląda w obudowie 24l jaką mam - co sądzicie jak to będzie grało?

http://republika.pl/blog_qb_419533/7...jpg?1113394154

Będzie to grało jak Tesla ARN 226 05/08 :P Jak masz już głośnik to weź i sprawdź, a jak chcesz kupić, no to raczej obudowe dopasowuje się do głośnika a nie na odwrót, choć z drugiej strony symulacja pozostanie tylko symulacją...:)

Skomentuj

Ja bym zmniejszyl obudowe jeszcze troche przez wstawienie skrzyneczki z drugim glosnikiem (tandem) bo tanie sa jak barszcz.Bedzie to pracowac jak tlok (poduszka powietrzna usztywni troche membrany) i ladnie zejdzie.

Skomentuj

nie, nie - chcę z jednym przetwornikiem. Bo jeśli z dwoma, to drugi musiałby byc z tylu obudowy :) bo nie ma gdzie indziej miejsca, a ja takiego rozwiązania nie rozważam. niedługo pójdę do kolesia, wezme Tesle do domu, posłucham jak gra, no i... zadecyduję!

Skomentuj

Dj Sms, bedzie ładnie grało. Ja wpakowałem w 20L lekko tłumionej i grało niezle. Wiec 25L mocno tłumionej zagra bardzo fajnie.

Skomentuj

jakie z tylu - wiesz co to tandem, isobaric?

Skomentuj

http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.p...la+arn+kolumny

Skomentuj

Witam. Miałem tę Teslę i sprawdzałem w 20l CL. Fajnie grała, ale umieszczona w rogu pomieszczenia, bo gdzie indziej basu z tego nie będzie.

Skomentuj

ja mam dwie paczki wlasnie z nimi w CL (25l) i jak za taka kase to jestem zdowolony nawet bardzo, i u mnie basik z nich wydobywa sie bez problemu calkiem nisko i dynamicznie potrafi grac. wiec uwazam ze warto pobawic sie z tesla

Skomentuj

djsms isobaric to jeden glosnik za drugim tak jakby grały w szeregu

[ Dodano: 2005-04-20, 00:13 ]
                    dxieki temu gra tak jak jeden w dwa razy wiekszej obudowie

Skomentuj

Nie sprawdzałem, ale wydaje mi się, że ta Tesla nie nadaja się do isobarika ze względu na słabą efektywnosc i wytrzymałosc mocową.

Skomentuj

Jak polaczysz dwa to bedzie wieksza wytrzymalosc.Oczywiscie forsowac ukladu nie mozna ze wzgledu na ograniczenia w maksymalnym wychyleniu (takie sme jak przy pojedynczym).Lekkie i niezbyt sztywne membrany przy pracy na sprzegu pneumatycznym zyskuja i calosc zachowuje sie swietnie.
                        Zapraszam do przeczytanie mojego opisu doswiadczen na stronie www.audiomania.info

Skomentuj

wiem co to isobaric - ale nie chce... obudowa ma z resztą trochę głupie wymiary. Pokój mam bardzo mały (2x3m) i chcę aby ten sub był uzupełnieniem dla Tonsili ZG15C - tylko tyle...

Skomentuj

MarekW, czytałem Twoj artykoł. Sądzę jednak, że arn226 nie warto dawac w isobaric. Zle trochę napisałem. Chodziło mi o wytrzymałosc amplitudową, no i max. cisnienie jakie wytworzy.

Skomentuj

Czaruję...
                            X