macie pomysly na odklejenie starej membrany od karkasu moze ktos ma doswiadczenia z tym zwiazane, moze czyms to potraktowac jakims rozpuszczalnikiem ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
regenaracja glosnika
Collapse
X
-
Wielokrotnie pisalem ze regenracja az tak agresywna w domu nie ma sensu.Normalnie caly uklad centruje i umieszcza w stanie zreowym maszyna i zaden czlowiek tym bardziej z innymi materialami nie zrobi tego podobnie.Glosnik straci wszelkie parametry dlatego jestem najwiekszym przeciwnikiem domowego naprawiania glosnikow.Widzialem ladnie wygladajace recyclingi ale tylko tyle je cechowalo.
Skomentuj
-
ale ja mam glosnik za darmo, kupilem membrane, mam SW, wiec go pomierze chcialem sie pobawic a tu takie odpowiedzi ludzie wy jestescie chorzy !!
a propo parametrow mam regenerowanego ale nie przeze mnie GDN 16/30 ma identyczne parametry jak fabryczny, bo go zmierzylem !! i chodzi juz ponad rok jakos mu sie nic nie dzieje !
przy zastosowaniu takich samych materialow zmiana parametrow to mit !!
Skomentuj
-
Mit jest że mitem jest to o czym mówisz... może się nie zmieniają materiały ale zmienia się cały sposób zamocowania, gwarantuję że człowiek nie jest w stanie tego aż tak dokładnie zrobić... Yom, albo pomiary robisz niedokładnie , albo ew jak oddałeś tonsila do tonsila na regenerację to ci mogli to dobrze zrobić :) pozdro
Skomentuj
-
Wyjatki potwierdzaja regule.
Zdarza sie.
Jednak nie mozliwe jest uzyskanie dokladnie takich samyc parametrow chocby ze wzgledu na roznice metod pomiarowych - to mit!
Na marginesie nawet fabrycznie wykonane glosniki roznia sie miedzy soba...
Fakt ze male odchylki nie maja znaczenia w odsluchu gdyz czlowiek nie jest maszyna pomiarowa,ale jesli mialbym uzywac glosnika regenerata to napweno symetrycznie jesli chodzi o pare kolumn, a gdybym mial go uzyc do forsowanej konstrukcji przy duzych poziomach to tylko oryginal.
Za mocny klej tez nie jest dobry...
Skomentuj
-
A ja powiem tyle:
wielu ludzi wymienia zawieszenia górne, zawieszenia z membranami. w przypadku wymiany samego zawieszenia - katastrofa... na allegro jest teraz tyle tych zawieszen "oryginalnych od Tonsila" że głowa boli a to tak naprawde chińskie podróbki! i każde zawieszenie lub membrana podróbka różni się wagą choćby o te kilka setnych, tysięcznych grama. no i potem czesto po wymianie zawieszenia okazuje się, że słychać tradycyjne, ciche - frrrr, frrrr... to samo tyczy się membrany one też różnią się wagą (STX vs. Tonsil). Powinno się używać tylko fabrycznych elementów. no i nie rozumiem wymiany cewki Tonsila na STX - przecież wtedy przerabia się głośnik na STX! nie będzie już jak tonsil tylko jak STX, nie do końca ale w większości.
Nie polecam używania podróbek i nieoryginalnych części.
Pozdrawiam - Kamil
Skomentuj
Skomentuj