Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie zwrotki do ARN

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie zwrotki do ARN

Witam

Jestem na etapie skladania kolumienek z nastepujacymi glosnikami:

2 x ARN 226/07/4
    1 x ARP 150/00/8
    1 x ARV 104/04/8

Obudowa ok 70 l, bass reflex

Czyli raczej sprawdzona konstrukcja

Na forum wyczytalem ze najczesciej do takiego zestawu uzywa sie zwrotnic JANBO J-3A z podzialem 600/4500.

Jednak na stronie firmy znalazlem tez cos takiego jak ZWROTNICA TRÓDROŻNA A-BW226 Bi-wiring z podzialem 220/2350, przystosowana dokladnie do tych glosniczkow, dodatkowo z filtrem tlumiacym na sredniotonowca. Znalazlem rowniez ZWROTNICA TRÓDROŻNA 3W-BW z podzialem 300/3000

Szczeze powiedziawszy to bylem juz zdecydowany na J-3A, ale skoro tamte sa specjalne pod te ARN to sie zastanawiam

Ceny bardzo podobne.

Co byscie zaproponowali ??

Pozdrawiam
    Adam Barski

Na forum wyczytalem ze najczesciej do takiego zestawu uzywa sie zwrotnic JANBO J-3A z podzialem 600/4500.
    zastosuj ta zwrotke pewne rozwiazanie mialem z nia doczynienia i powiedzmy w granicach 80 % odpowiada temu zestawowi wiec jak dla mnie sporo ;p

Skomentuj

Te głośniki zrobiłbym w 35 l i i w pudle zamknientym

Skomentuj

Właśnie, też śledzę podobne tematy i na swoje kolumny wytypowałem dokładnie ten sam zestaw głośników i zdecydowana większość opinii to umieścić je w pudle zamkniętym. Co też mam zamiar zrobić.

Skomentuj

wiem ze chyba ezo robil takie cos i pisal ze w BR graja o niebo lepiej

Skomentuj

Wyprobowane ze w BR gra lepiej subiektywnie (choc teoria wskazuje na to ze w zamknietej moze byc technicznie lepiej).
            Zwrotka raczej z tym podzialem 600/4500 nizej dla ARP raczej nie od dolu no i kopiulka takze bedzie bezpieczna.
            Sprawdz opis konstrukcji EZO na stronie www.audiomania.info

Skomentuj

Czaruję...
            X