Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Parametry Subwoofera ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Parametry Subwoofera ?

Witam co powiecie o tym glosniku czy da sie cos z niego zrobic?

[ Dodano: 2005-04-21, 01:09 ]
    Zamieszczone przez aaww
    Obrazek

Witam co powiecie o tym glosniku czy da sie cos z niego zrobic?
    Sory za zly link:file:///C:/Documents%20and%20Settings/Papa/Moje%20dokumenty/Moje%20obrazy/eBay-Artikel%204521672550%20(Endet%2021_04_05%20121834% 20MESZ%20)%20-%20Rockwood%20DYA%201040%2025cm%20Top%20Car-HiFi%20Subwoofer.htm

Nie wiem co to jest, ale według mnie ma zamały Xmax jak na głosnik basowy.

Skomentuj

Dzieki za odpowiedz niebardzo sie na tym znam wiec napisalem mam takie dwa glosniczki kupilem je okazyjnie za nieduze pieniadze i niebardzo wiem czy oplaca sie robic do nich jakas skrzynke?Jesli jeszcze moglbym sie zapytac co oznacz ten Xmax i jak bardzo jest wazny w parametrach glosnika.Pozdrawiam.

Skomentuj

Poczytaj artykuły na stronie głównej (parametry głośnika).

Skomentuj

Jak już je masz, to jasne, że się opłaca! A co? Mają leżec nieużywane?

Skomentuj

No tak coz tu powiedziec oczytalem sie troszke o tych glosnikach i obudowach i musze sie przyznac ze wiecej sie dowiedzialem o obudowach ktora jest lepsza i dlaczego niz o glosnikach nadal niebardzo wiem czym sie kierowac okreslajac jakosc glosnika.W samochodach jest np.Fiat 126p i Mercedes i wszyscy wiedza ze Mercedes jest lepszy a w glosnikach czym sie kierowac mocą,srednica,wykonaniem ? Chodzi mi o to zeby przecietny czlowiek ktory nie zna sie na elektronice,wzorach itp.(Ale! Naprzyklad potrafi wykonac bardzo dobra obudowe) wiedzial ktore to parametry sa najistotniejsze ktore jak wiadomo sa niezbedne do wykonania obudowy ale przedewszystkim zeby kupil dobry glosnik. "Dobry glosnik" no wlasnie co to jest dobry glosnik i po czym go rozpoznac.Dzeki serdeczne za dotychczasowe odpowiedzi i mam nadzeje ze ktos wie jaki to dobry glosnik.Pozdrawiam.

www.magnat.de

Skomentuj

parametry-3 najwazniejsze
              Qts
              Fs
              Spl
              oczywiscie to tez zalezy od firmy czy dobry kupimy glosnik,tzn niekazda firma podaje wiarygodne parametry :)
              pozdro

Skomentuj

Dobry głośnik rozpozanje się po parametrach i charakterystykach. To jest jak z samochodami. Jeśli nie miałeś malucha i merca to polegasz na opinii innych ludzi lub na katalogowych danych. Poza tym różni je cena (nie ma nic za darmo).

Skomentuj

Czaruję...
                X