Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomóżcie amatorowi!!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomóżcie amatorowi!!!

Witam! Nie mam pojęcia o budowie kolumn. Nigdy wcześniej tego nie robiłem. Chcę w niedalekiej przyszłości wykonać subwoofer, ale nie wiem jak się do tego zabrać. Myślałem o zakupie głośnika HERTZ ES 250 . Chciałem umieścić go w obudowie typu bass reflex. Programy do obliczeń są jak dla mnie zbyt skomplikowane. Czy ktoś z was mógłby wykonać dla mnie projekt obudowy? Tzn. wymiary ścianek i bass reflexu. Gdzie umieścić najlepiej otwór b-r? Jakieś fachowe porady od a do z jak rozpocząć i zakończyuć budowę?. Chciałem zbudować subwoofer aktywny, gdyż mój amplituner nie ma wyjścia na suba. Podłączę go pod wyjście komputerowe. Jakich użyć materriałów do budowy skrzyni? Jakiej grubości? Może wiecie gdzie najtaniej kupić taki głośnik, lub wzmacniacz do subwoofera (nie osobny tylko taki który mogę w niego wbudować). Jak mam wytłumić wewnątrz obudowę. Jeśli ktoś będzie na tyle uczynny to może umioeści zdjęcia z dokładnym opisem czegoś podobnego. Proszę o pomoc. Każdy kiedyś zaczynał więc wierzę że wy mi w tym pomożecie. Z góry dziękuję.
Czaruję...
X