Co do obudowy do głośnika Tesli ARN-226-07/8 sugerować się objętością podaną przez producenta 20 dm^3 przy zamkniętej obudowie? Materiałem na obudowe będzie prawdopodobnie płyta wiórowa 18 lub 20mm. Planuje zrobić wzmocnienia we wszystkich 8 środkowych kątach kostkami 35x35x35mm. Sąsiednie ścianki złączone mniej więcej w połowach listewkami 20x20mm. Wygłuszenie pianką grubości 30mm. Czy konieczne będzie "zdublowanie" przedniej ścianki (sklejenie dwóch płyt)?
Update: Czy subwoofer postawić na kolcach, czy wystarczą gumowe podkładki?
[ Dodano: 2005-05-20, 22:39 ]
Piszę post pod postem ponieważ nikt mi nie odpowiedział na postawione pytania. Lada dzień zamawiam wzmacniacz u Irka, głaśnik Tesli ARN-226-07/8 i prztdało by się znać już wymiary (objętość) skrzyni. Czy sugerować się tymi 20dm^3? Jeśli tak to po odjęciu objętości wzmocnień i innych przedmiotów w środku, skrzynia będzie miała wymiary zewnętrzne 32x32x32cm, przy grubości ścianek 20mm. Jak z tą objętością?!
HELP!!!
Update: Czy subwoofer postawić na kolcach, czy wystarczą gumowe podkładki?
[ Dodano: 2005-05-20, 22:39 ]
Piszę post pod postem ponieważ nikt mi nie odpowiedział na postawione pytania. Lada dzień zamawiam wzmacniacz u Irka, głaśnik Tesli ARN-226-07/8 i prztdało by się znać już wymiary (objętość) skrzyni. Czy sugerować się tymi 20dm^3? Jeśli tak to po odjęciu objętości wzmocnień i innych przedmiotów w środku, skrzynia będzie miała wymiary zewnętrzne 32x32x32cm, przy grubości ścianek 20mm. Jak z tą objętością?!
HELP!!!
Skomentuj