Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alton + stx

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Alton + stx

Mam kolumny Alton 110 i w zeszłym tygodniu wymieniłem w nich wszystkie głóśniki na:

GDWK-9-150-8-PJ
    GDM-17-150-8-SS
    GDN-32-150-8-SS

...no i pojawiły sie pewne problemy:

1. GDN "wypycha" GDM, przez co słychac furkotanie zwłaszcza przy głośnym odsłuchu. Orginalne GDM tonsila były w zamkniętym koszu z dwoma małymi otworkami zaklejonymi filcem - czy lepiej zamknąć kosz stx-ów, a może zbudować w środku małą skrzynkę na GDM?

2. Czy wymienić jeszcze zwrotnice, jeśli tak, to na jakie i czy wyrzucić przy tym te śmieszne pokrętła regulacji GDM i GDWK (mam EQ podłączony do wzmacniacza)?

3. Co zrobić z tunelami br i czy w ogóle coś robić?

4. Czy wzmacniać w jakiś sposób konstrukcję skrzyni?

5. Czy szukać do nich jakiegoś lepszego wzmacniacza i o jakich parametrach - aktualnie chodzą na Unitra ZRK AT9100?

Re: Alton + stx

Zamieszczone przez Zake
    1. GDN "wypycha" GDM, przez co słychac furkotanie zwłaszcza przy głośnym odsłuchu. Orginalne GDM tonsila były w zamkniętym koszu z dwoma małymi otworkami zaklejonymi filcem - czy lepiej zamknąć kosz stx-ów, a może zbudować w środku małą skrzynkę na GDM?
    Skrzynki raczej nie zbudujesz. Poszukaj lepiej 2 pudelek ktore bedziesz mogl dopasowac do stx i dobrze dokleic tworzac obudowe dla sredniakow.

Skomentuj

Najlepiej kup doniczkę plastikową do kwiatów zamiast budować oddzielne komory, tak jest najprościej i najtaniej.

Zwrotnice lepiej zostawić, bez sprzętu pomiarowego i tak nie uda Ci się stworzyć nowej dobrej zwrotnicy, a gotowce wcale nie będą lepsze. Pokrętła można zostawić.

BR nie wymaga chyba komentarza? Nowe głośniki to i nowe obliczenia portu. Ewentualnie zatkać go.

Po co nowy wzmacniacz? Jeżeli narzekasz na ten co masz, w dodatku chcesz urządzać estradę w domu - owszem, wymień.

Skomentuj

Czaruję...
      X