Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kto ma stxa w samochodzie? Przyznawać sie!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

taaaaaa czy przypadkiem niespada spl o 3db? jak tak to 81 db to malo

Skomentuj

spl spada bo przeciez w normalnym rownoległym polaczeniu dwóch glosnikow spl powinno wzrosnac o 3dB a tu nie wzrasta i to jest ten spadek kolecho
      przy 40Hz ma jeszcze 86dB, a spadek -3 oscyluje gdzies w okolicy 30Hz

[ Dodano: 2005-05-22, 11:11 ]
      mam na to chęć :P

Skomentuj

Roznica miedzy rownoleglym umieszczneiem przetowrnikow a isobaric wynosi 6dB durke

Skomentuj

nom a ja sie dziwilem jakie 86 db :P jeden stx w/w ma 84 db,-3 db wiec 81 db,a i trzeba zajzec na charke ile db ma przy np 40 hz :)

Skomentuj

eeee nie widzieliscie ch-ki to gadacie , piekne podbicie przy 40-50Hz, a przy 30Hz ma dopiero 80dB Spl

Skomentuj

to poskladaj jiga i pomierz jak złozysz ;] bo w win isd to wiesz....

Skomentuj

oj cos niebardzo trawie to ze po podłaczeniu dwoch głośnikow w isobaric otrzymam efektywnosc wypadkowa mniejsza o 3dB od efektywnosci jednego glosnika!!!

łatwo w to nie uwierze...

[ Dodano: 2005-05-22, 19:27 ]
                przeciez one graja w jedna strone push pull ciagnij pchaj razem w jedna razem w druga gdzie niby te 6debli ucieka

[ Dodano: 2005-05-22, 19:28 ]
                a jezeli w isobariku ustawi sie jeden glosnik za drugim, wtedy podlaczmy je w fazie zgodnej to tez sprawnosc ucieka, niepasi mnie to

[ Dodano: 2005-05-22, 19:36 ]
                dobra juz sie oswiecilem sam,spadfa o 3 deble ale zato wiecej mocy przyjmie

Skomentuj

Czaruję...
                X