Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy zna ktoś tę konstrukcję? + TLC Classic 2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy zna ktoś tę konstrukcję? + TLC Classic 2

Szperając po stronach zachodnich sklepów natknąłem się na Tonsila GTC 12-19/100 wielką tubę niskotonową http://www.kelkoo.nl/b/a/sbs/nl/hifi...100310023.html
    A następnie odszukanie na liście produktów takiego”
    „GTC
    TONSIL 12-19/100 4 OHM
    TONSIL 12-19/100 4 OHM...”
    i kliknięcie na obrazek przy opisie.

Zamiast zdjęcia głośnika wysokotonowego jest tam plan budowy jakiegoś zestawu głośnikowego jednak tak mały, że nic nie można z niego odczytać.
    Może ktoś ma ten plan w przyzwoitej wielkości lub wie jak do niego dotrzeć, albo jak sciągnąc lepszy, albo przynajmniej wie jakiej kolumnyten plan dotyczy?

Link bezposredni do planu jest tutaj: < http : / / www > usunąłem go, gdyż poniżej zwrócono uwagę, że ten link nie działa >

DRUGIE PYTANIE:
    CZY KTOŚ MA LUB WIE GDZIE MOŻNA ZNALEŹĆ kompletne plany konstrukcyjne Tonsila TLC Classic 2 ?

nic tam nie ma a przynajmniej ja nie moge znalesc wez daj zdiecie

Skomentuj

Wejście przez ten link http://www.kelkoo.nl/b/a/sbs/nl/hifi...100310023.html
      A następnie odszukanie na liście produktów takiego”
      „GTC
      TONSIL 12-19/100 4 OHM
      TONSIL 12-19/100 4 OHM...”
      i kliknięcie na obrazek przy opisie.

W obrazku pod nazwą tego głosnika tubowego wyświetla się ten co poniżej. Jest to opis jakiejś konstrukcji z rysunkami wymiarowymi i zwrotnicą. Chciałem sprawdzić czy jest to konstrukcja wykorzystujca właśnie ten głośnik tubowy. Ale obrazek jest tak mały że zupełnie nic nie widać. Załączam go w wersji prawie naturalnej (normalnie ma wiekszą rozdzielczość ale i tak mały rozmiar)

[ Dodano: 2005-05-08, 18:52 ]
      Panowie! (i Panie... ktokolwiek!).
      Obrazek który wkleiłem - ten wyświetlający się w podanym linku - waży w oryginale 136kb i jest w rozdzielczości 300dpi. Może ja coś źle otwieram dlatego jest taki mały??? Moze ktos wie czy można go otworzyć w większym rozmiarze???

[ Dodano: 2005-05-18, 20:18 ]
      Widze że jednak nikt nie zna.

To może ktos ma pełne plany konstrukcyjne Tonsili

TLC CLASSIC 2 ?

Skomentuj

na www.akkus.com.pl w dziale kondtrukcje diy jest plan zmodyfikowanego zestawu TLC Classic 1, mnie tez sie ten zestaw podoba

Skomentuj

Wiem, widziałem te konstrukcję. Mnie jednak chodzi o kolumnę TLC Classic 2 (nie Classic 1).
          Classic 2 jest w zasadzie typową konstrukcja 3 drożna z głosnikiem niskotonowym na bocznej ścianie. Jest znacznie mniejsza od Classic 1, nie wykorzystuje filtru akustycznego i jest mniej skomplikowana - na oko byłaby o połowe tańsza w budowie niż ta ze strony Akkus'a.
          Musze najpierw zdobyć jej dokładne dane żeby stwierdzić czy opłaca się ją robić, co mozna zmienić i przede wszystkim czy można kupic do niej głośnik średniotonowy (podobno jest to GDN 13/40/3 - 7om, ale takiego nie ma w katalogu Tonsila obecnie) pozostałe, te GDN 20/80/2 i GDWK 10/80/19 są do kupienia.

Skomentuj

Czaruję...
          X