Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kontrola głośnika
Collapse
X
-
Ja tak moze troche z mojego doswiadczenia cos napisze:
jezeli chodzi o symulacje w WinIsd to "impuls" niestety różniście wygląda i często nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości (zależy od od zbyt wielu rzeczy).
U mnie np. na tadeuszu (ktorego i tak juz nie mam) bas jest taki troche bardziej rozlazly ( i to naprawde slychac, nawet moja mama to slyszy:) ), jak zapodam wzmaka na bipolarnych to az slychac ze membrana jest trzymana za "morde" i to bardzo pożądnie, kontrola jest calkiem nie do porownania, wiec mysle ze pozadny wzmak moze tu cos wskurac. Jedna z wielu rzeczy ktora mi sie bardzo dokladnie sprawdza z symulacjami to wychylenie membrany oraz strojenie br, reszta wyglada troche mniej ciekawie. Zresztą wiecie jak jest <rotfl> bez pracy nie ma kołaczy.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
ta obudowa ma dodatkowo lepsza wytrzymalosc mocawa,zapewne glosnik bedzie mniej sie wychylał,mniwj stanow nieustalonych
[ Dodano: 2005-05-15, 23:45 ]
Bedzie jakaś specjalna różnica w dźwięku jeżeli glosnik dam odwrotnie tzn. tak jak na rysuku w pierwszym pśscie.Niby magnes nie powinien nic tam mieszac w dolnych rejestrach.Boje sie ze cewka nie wytrzyma bez bass reflexu w 15 litrowej zamknietej obudowie.Wytłumienie sie zachajcuje :P ]
Skomentuj
Skomentuj