Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Peerless SLS10, SLS 12 czy coś innego?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Peerless SLS10, SLS 12 czy coś innego?

Mam zamiar kupić głosnik do 600zł zastanawiam się nad peerless sls 10 albo 12, chce to zasilic 2 x tda 7294, co doradzacie do takiej cenny i który do tego wzmaka glosik dobrać. Pokuj 15 m2, raczej muzyka, rzadziej film. I czy taki peerless to juz hi-end, prawie czy dalej low end?
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Raczej bardziej hi niz low ;]

Skomentuj

middle end :)

Skomentuj

Mostek tda będzie odpowiedni dla głośnika sls 10. 600 zł to sporo kaski na głośnik i wydaje mi się że z takimi pieniędzmi możną by już pomyśleć nad lepszym wzmacniaczem – do przetwornika za 600 zł tda nie będzie dobrym rozwiązaniem gdyż będzie ograniczać jego możliwości.

Skomentuj

Mostek TDa to strata kasy to sls 10 jak i 12tki jest poprostu za slaby, chyba ze nie chcesz wpelni wykozystacm ozliwosci przetwornika wowczas jest ok.

Skomentuj

ezo bez przesady... 160w temu glosnikowi spokojnie starczy... a tyle daje mostek tda

Skomentuj

To powiedzcie mi co kupic zamiast TDA, zaraz powiecie STK do ktorego 10 zabezpieczen i innych dupereli trzeba dorobic a orginalną kostke ciezko dostac, same podruby.

Skomentuj

Zamieszczone przez Kudłaty
                ezo bez przesady... 160w temu glosnikowi spokojnie starczy... a tyle daje mostek tda
                Mam to wiem :) i mowie, ze nie wystarczy

Skomentuj

No ale ezo jaki masz duzy pokuj bo moj to 14-15m2 ale zastawiony po bokach szafkami i co moze nie styknac taki wzm na taki pokuj za malo moze byc, do muzyki. A i ezo ja chce b-r zrobic a nie Closed jak ty a wiesz przeciez ze jak closed to mniejsze SPL.

Skomentuj

Gra w pokoju 20m^2 a dokladnie sypialni :).
                    Chodzi o to ze tda tego przetornika nie utrzyma na wodzy :(.

Skomentuj

tez mam mostek tda do SlS 10i uwazam ze to za mało, a poza tym taki mostek ma 120wat a dalej to juz same znieksztalcenia

Skomentuj

Sorki za to że się tu wtroncam ale nie będe zakładał nowego posta :]
                        Gdzie w Rotterdamie lub Amsterdamie można kupić głośniki Peerless, Vifa lub Visaton ??
                        Jade w wakacje i może bym sobie sprezentował kilka.
                        Pozdro.

[ Dodano: 2005-05-25, 14:53 ]
                        Heh znalazłem... różnica do cen polskich 20zł na kożyść holandi... chyba kupie u nas ;-]

Skomentuj

mam dyszke i jestem baardzo zadowolony ...sad grodzki za zaglusznie ciszy nocnej "D
                          a napewno nie jest to hi end jest przecie jeszcze xls co do wzmakow to u mnie szaleje na stk'u ale z tego co slyszalem to moze byc jeszcze lepiej ...w sumie to sobie nie wyobrazam :P

Zamieszczone przez kondrax
                          To powiedzcie mi co kupic zamiast TDA, zaraz powiecie STK do ktorego 10 zabezpieczen i innych dupereli trzeba dorobic a orginalną kostke ciezko dostac, same podruby.
                          ojjj Igod zrobi ci ...dobrze
                          ja jestem zadowolony :P

Skomentuj

U mnie w pokoju 15m kw syb Ezo sie sprawdzal i nawet go przyciszalismy.
                            Jednak ustawienie both w ampie sprawialo ze taki sam sygnal czyli do najnizszych rejestrow lecial w kolumny .Caly zestaw sie usupelnial.
                            Moze jesli ktos ma 4 satelitki i che samego suba uzywac do najnizszych to bedzie musial go bardziej odkrecac.

Skomentuj

Czaruję...
                            X