Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Od czegos trzeba zaczac!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Od czegos trzeba zaczac!

Chce niskim kosztem wykonac kolumny do mojej klitki na początek chcialem zrobic cos w zamknietej(bo najłatwiej:)jakie wytłumienie wedlog was jest najleprze czy mozna urzyc asfaltu??a moze zostawic gole scianki tylko porzadnie usztywnic i uszczelnic?

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL !!!!!!! ASFALTEM TO TY SOBIE ZROB DROGE DO TEJ KLITKI(WTF IT IS?!)

Skomentuj

http://diyaudio.pl/articles.php?id=13 rozgladaj sie troche na przyszlosc bo zobaczysz jeszcze wiele takich reakcji jak ta Tasiora, ktoremu ani troche sie nie dziwie.

Skomentuj

DZIZYS !!!!!!!! ASFALTEM JA BYM WZIOL ZALAŁ BETONEM !!!!

Skomentuj

Asfaltem, jak bitumikami scianki mozna by probowac wytlumic ale po co.Wytlumienie to wata, gabka, welna itd.Nie chcesz zrobic obsorberow drgan scianek na poczatek?
          Poczytaj chwile strony a moze i jakies ksiazki czy gazety...

Skomentuj

A ja prosze o napisanie pytania jeszczew raz,ale obszerniej i po ludzku,bez BŁĘDÓW

Skomentuj

co do betonu to spotkalem golfa 2 z wylana podloga betonem zeby zestaw car audio lepiej biegal :) nie wiem ile to wazylo ale ponoc duzo poprawila sie akustyka ze wzgledu na usztywnienie :) ale zawieszenie to na bank sie nie wyrabialo

Skomentuj

Skoro już jesteśmy przy temacie to ja widziałem w TV skrót relacji z bicia rekordów głośności car-audio i goście podczas pomiaru trzymali szyby żeby uzyskać lepsze wyniki. Wygrał zdajesię koleś który wykleił bryczkę płytkami ceramicznymi - taka łazienka w samochodzie + parę głośniczków :)

Skomentuj

Mnie tylko zastanawia jak oni z 1 głośnika niskotonowego osiągają 160dB ??
                  Może mają głośniki 10KW i wzmaki 10kW tylko w takim razie skąd biorą tyle prądu.... bo chyba nawet najleprze aku nie wyrobią nawet gdyby ich było 60,no chyba że się myle to mnie poprawcie.

Skomentuj

Piekny
                    Ile tam dokładnie zmierzyli to nie wiem, ale w tak ciasnym pomieszczeniu wydaje mi się to prawdopodobne, przy czym to chyba nie koniecznie bass daje te 160dB

[ Dodano: 2005-05-25, 07:40 ]
                    Akumulatorów mają chyba więcej niż standart :), jeżeli Cię dobrze zrozumiałem.
                    Poza tym zawsze można wpakować mocniejszy alternator i słuchać muzuczki przy włączonym silniku z cegłą na gazie - silnika chyba i tak nie słychać :).
                    A swoją drogą ciekawe jak by to wyglądało na skrzyżowaniu jak by kolo odkręcił szybkę by zapytać o drogę

Skomentuj

http://www.audiomania.info/forum/viewtopic.php?t=568
                      tak sie to robi...

Skomentuj

co do betonu to spotkalem golfa 2 z wylana podloga betonem zeby zestaw car audio lepiej biegal :)
                        i nie tylko podłoga :P
                        ale zawieszenie to na bank sie nie wyrabialo
                        jezdził na lawecie :P i miał siedzenia z mdf :P
                        najleprze czy mozna urzyc asfaltu??
                        mozna ale jako balastu zmniejszajacego drgania obudowy, producenci wsadzaja piasek albo ołów

Skomentuj

Wielkie dzieki za wszelkie uwagi chociaz z tylu odpowiedzi to tylko konkretna byla tylko uwaga aryan-a dzienks chlopie.
                          P.S. Z betonem tez sprobuje:P

Skomentuj

MarekW, pomysł nie kulawy.Ja bym nad głową zamontował młotek 5kg sprzęgniety z resztą...
                            Wystarczyłby jeden impuls i każdy by wiedział że z tego bas powala normalnie :)

Skomentuj

loky, czytalem informacje z tego linku przed zamieszczeniem postu chcialem sie dowiedziec poprostu dlaczego nie sprawdzi sie w kolumnach skoro wpychaja tego ok.140kg do auciska,co chca uzyskac przeciez gąbka waży mniej.

Skomentuj

madman nie doczytałeś odpowiedzi (zapytania) MarkaW - mozesz wydedukować sobie odpowiedź.
                                ...wsadzają tego tyle aby zapewnić sztwność konstrukcji. Domowe kolumny głośnikowe zrobione z jakiejś płyty na starcie mają większą sztwność niż blacha w aucie.

Skomentuj

tu nie chodzi o car audio .. tylko o zawody w " Drag dB !!
                                  nie wazne jakie glosniki nie wazne ile !!najwazniejsze cisnienie !!
                                  a tak pozatym to oni maja specjalne wyprowadzenia do zasilania wzmaka z sieci
                                  energetycznej a nie z akumulatora !!

Skomentuj

GRZESIO, spoko dzienks za uwage cos w tym jest,RESPEKT przynajmniej mam juz jakis zarys.3mta sie

Skomentuj

Czaruję...
                                    X