Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki samochodowe pomocy w doborze.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przy tych dls-ach jest takie jebnięcie że aż dziw bierze skąd one to biorą.Jak narazie nie mam funduszu na nie ale byłem w firmie car audio aby przekonać się na własne uszy.Tak,tak, to jest to.Gdyby je wsadzić w monitorki to by pewnie basem zabiły nie jedną 8 calówke
    Powiem tylko tyle,zbieram fundusze i kupuje je.Bip3, radzę je gdzieś odsłuchać bo to może wiele zmienić w koncepcji na Twoją zabudowe.

Skomentuj

radzę je gdzieś odsłuchać
      to jest rada którą wszyscy chyba powinni wziąść sobie do serca :)

Skomentuj

Głośnik należy pomierzyć,fakt.Ale należy go równierz wygrzać i dopiero posłuchać.Ręcze że gro zaawansowanych użytkowników tego forum za pierwszym razem bu rzuciło na stos mds-a intertechnika który przy pierwszych próbach zachowywał się gorzej niż lw 800 czy inne bardzo tanie wynalazki.To była seria charczenia,brzęczenia i innych dźwiękopodobnych zjawisk.
        Fakt faktem,papier nie gra,papier przyjmie wszystko.Głośnika trzeba posłuchać,pobyć z nim i dopiero oceniać.Wiem że to trudno ale inaczej się nie da.
        Ja po zakupie mds-a miałem w pierwszej chwili chęć kliknąć PW magika, aby dać mu zdrowo "chleba" że mnie w maliny wpuścił.Teraz widzę że wyszedł bym na totalnego durnia.
        Mds gra pięknie (to już drugi),plastycznie i w życiu nie przypomina brzmienia suba w aucie.
        Podobnie się ma sprawa z dls-ami,przesiedziałem w passacie ponad 4 godziny zmieniając płyty.I pozwolili mi podłączyć mojego beckera.Czy cos można jeszcze dodać?Tylko tyle że nie wolno sugerować się samymi parametrami które potrafią wprowadzić w błąd.A i pierwsze wrażenie nie jest najważniejsze.

Skomentuj

Zamieszczone przez magik
          VIP!! Ty wiesz w ogóle co ty doradzasz?? dls'a r6a na tył? 16/20cm w półkę?
          nie myślisz chyba że to coś poprawi? najwyżehj spiepszy..

wiem ze tyl to spierdoczy, ale on wyraźnie pisał ze chce coś na tył wiec napisałem ze jakies 16 albo 20 koksy zagrają lepiej niz 6x9

Skomentuj

Ok luz nie beda dawal na tyl 6x9 myslalem ze ona nawet ladnie graja a zreszta podobaja mi si etakie jaja :P Ktos sie pytal jaki mam samochod otoz jest nim Opel OMEGA B sedan. Teraz inwestuej troche w audio w tym samochodziku. Aha co powiecie o jakiejs jednosce napedzajacej te glosniczki. Ale nie takije napiedajacej wzmacniacze a pozniej glosniki tylko odrazu. Bo nie chce wydawac 15k zl na audio do bryki. Moze wam sie to nei spodoba ale chce takie glosniki dlatego bo jak pojade gdzies na impre to zebym otworzyl drzwi i bagarznik i bylo slychać glosno i czysto nie krzykliwie cala game od 50 do 22000Hz z glosniczkow a ponizej 50HZ aby subbas dawal.

Skomentuj

pojade gdzies na impre to zebym otworzyl drzwi i bagarznik i bylo slychać glosno
              tymbardzirj nic na tył.. subik w bagażniku i jest ok :)

co powiecie o jakiejs jednosce napedzajacej te glosniczki. Ale nie takije napiedajacej wzmacniacze a pozniej glosniki tylko odrazu.
              coś z alpiny. ceny od 450zł za używane porządne radio cd.

Skomentuj

aha pisalem tez ze dla brata do autka potrzeba cos nie tak juz glosnego i z precyzyjnym dziwekiem (nie przejol z krwi audiofilizmu) ale cos taniego tak aby za 800 zl (bez radia) wykonczyl car audio. Co myslicie o firmie BOSHMANN ?? Aha mam jeszecze jedno pyt co do mojego zestawu co w koncu na tyl mam dac ??

Skomentuj

Bip3, tyłem sie nie przejmuj.Zbuduj solidny przód i podeprzyj go solidnym subem i elektroniką.Nie idź droga dresów,bądź profesjonalistą.A jeśli upierasz się na tym tyle to proponuję to samo co z przodu,również w drzwi.Półke zostaw w spokoju!!!Jeśli się posłuchasz to zabijesz kolesiów natężeniem i jakością.Bo o jakość też chodzi,prawda?

[ Dodano: 2005-06-04, 21:39 ]
                  Dla brata proponuje DSK 165,bardzo udany zestaw w dogodnej cenie.Można pokusić się o małego subika i wszystko powinno się zmieścić w cenie.Oczywiście oprócz radia i napędu do suba.

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                    Półke zostaw w spokoju!!!Jeśli się posłuchasz to zabijesz kolesiów natężeniem i jakością.Bo o jakość też chodzi,prawda?
                    Powiedz mi stosuje sie w tylnich drzwiach takie roziwazanie ?? Jeszcze nigdy czegos takiego nie widzialem. Aaaa i widze ze mnie zrozumiales o co chodzi. Przedewszystkim jakosc i duzy maxSPL. A nie glosne pierdzenie i krzykliwe srednie.

Aha ten hertz co podales nawet nawet ale bracholek troje mnie o bashmanna i nie daje se z glowy wybic bo mu ktos powiedzial ze sa niezle a ja o tych glosnikach nic nie wiem wypowiedz sie na tremat boshmannów.

Skomentuj

boshamny to klasa o wieeeeele niższa.
                      Nie warto, lecz można znależć przyzwoite pozycje, ale są one już cenowo podobne do klasy średniej.. w którą już zainwestować warto.
                      Buszmeny to jedyne malutko więcej od all-pierda, nic pozatym, low-end.

w tylnych drzwiach sie stosuje, lepsze to niż półka, ale stosowne tylko wtedy jeśli z tyłu woźisz często ludzi i chcesz zadbać o to żeby słyszeli cokowiek więcej niż suba z bagażnika.

Skomentuj

no wlasnie oto chodzi bo moze nie czesto woze ale woze niekieddy i nei chce i samym basem czestowac.

Skomentuj

powiem tak, im mniejsza fura tym mniej one tam z tyłu potrzebne,
                          w p206 moi znajomi są zadowoleni jak jadą z tyłu że im plecki masuje :) a, że przodu nie słychać nie narzekają, więc słychać wystarczająco, wiadomo, omega wieksza..
                          postanów po założeniu przodu, bo szkoda inwestować w ciemno..

pozdrawiam i życze udanych istalacji.

Skomentuj

podepne sie pod temat zeby nowego nie zakladac (a moze lepiej taki temat byloby podkleic zebvy na stale zostal u gory i sluzylby do zadawania takich pytan)

jakie glosniki byscie polecili do 100 zl na tylna polke do malucha?
                            sluchal bede tego w drodze do pracy lub w krotkich trasach wiec nic drozszego mi nie trzeba, podlaczone bylyby pod przypadkowe radyjko typu red star lub cos kolo tego czyli bez fajerwerkow, jezeli chodzi o wymagania to zalezy mi raczej na jakosci dzwieku niz na niskim zejsciu ale chcialbym zeby z przodu bylo cos slychac, na dniach bede malca wygluszal matami to przy okazji moglbym przyciac tylna polke pod glosniki

Skomentuj

wiesz nie wiem czy to dir sprawdzi bo w maluszku to trzeba mocy i efektywnosci zeby silnik zagloszyc a w twoim wypadku nawet jak kupisz dobre dlosniki powyzej stowy to i tak nie masz ich czym zasilic bo do tego trzeba wzmaczniacza a to radyjo najlepsze nie jest.

Aha kupilem juz DLS R6A i teraz mysle na zastosowaniem ich z tylu cos wymyslimy.

Skomentuj

postaram sie go jeszcze wyciszyc i moze to cos da tylko nie wiem czy 20-25 mat mi wystarczy

dla zainteresowanych http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?p=46563#46563 ten sam temat

Skomentuj

Czaruję...
                                X